Objave z oznako "umetnost"

A rude awakening after long but pleasant walk home, when London streetlights were conquered by moonlight, for a change. At least in my tempranillo-biased inward eye. No place to pee unfined, all potential shady corners occupied by homeless people, heads resting on unpadded concrete. Will they ever use ipads. For Learning.

Woke up through a nice stroll from Bloomsbury to Holborn, post-gentrified but (therefore?) inspiring with all those swarms of cyclists and runners. The (para)olympics must have hit hard the 21st century commodified consciusness. But behold the (neo)millenials don't run or cycle -- while pinching into their ipads, they don't look where they are going..

Torej današnji dan ... Z eno besedo: HOT.

Vroče kot v peklu!

Ko sem že ravno pri peklu ... Danes sem bila v njem. Dobesedno. Singapurci so na svojem otoku zgradili neke vrste hrib, vzpetino katerega so celega predelali v neko nadrealistično deželo, ki naj bi simbolizirala pekel. Ko si notri, naj bi pač podoživel izkušnjo pekla in s tem so želele oblasti pokazati ljudem da če ne bodo pridni, bodo pristali v takšnem peklu :)

Reportažni fotograf Tadej Žnidarčič bo na javnem predavanju v ljubljanskih prostorih Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici, v sredo, 16. maja ob 13. uri, predstavil svoje delo reportažnega fotografa, ki ga je popeljalo po celem svetu. Ljubljančan, ki zadnjih nekaj let živi v Ugandi in fotografira med drugim za The New York Times, The Guardian, Economist, je fotografiral žrtve otroške paralize v Nigeriji, zastrupitve s svincem na Kosovu in plavajoče šole v Bangladešu, v Ljubljani pa je nazadnje pred dvemi leti v Kinodvoru predstavil serijo o cvetoči filmski industriji v nigerijskem Nollywoodu.

Proces vŠUM se je še zadnjič v ediciji _011 izpostavil interakciji z novim akvarijem, tokrat na mariborskem mednarodnem festivalu Kiblix. 18. in 19. novembra 2011 so se mentorji in študentje Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici spet "odpovedali svobodnemu odločanju, da bi razkrili pravi smisel bivanja v akvariju."

 

Čuden čas. Še posebej za to, da se človeku vrne vera v kulturo. In umetnost. In da se da biti sredi obeh, z otroci. In (miren) s seboj.

umetn?

Ne vem zakaj sem se spravila pisat tale blogec zdajle, ampak verjetno zato ker me preplavljajo določene misli v tem trenutku, ki jih ne morem jasno izrazit z mišljenjem. Lahko pa poskušam napisat in se mi bodo avtomatsko same povezale v glavi. Recimo temu razpletanje (miselnega) vozla.

Strokovni prispevek obravnava paradoks, da so med vsemi področji izobraževanja so informacijsko-komunikacijske tehnologije najkasneje prodrle prav v formalne izobraževalne procese kreativnih industrij, oblikovanja in umetnosti. Prav te discipline namreč e-izobraževanje zalagajo z najpomembnejšimi kadri in najvišjimi kompetencami, a se same kakor da izmikajo njegovim (torej svojim lastnim) prijemom.

Priznam, predolgo sem se zadrževal. Zdaj pa o Wikileaks (in –likes, in –lies in –lines in –geeks in –cheeks itd.) ni več mogoče zapisati ničesar zares novega, ali tehtnega. Ker je vse že pretehtalo na stran nemočnih, ki so svojo moč multitude namerili proti multinacionalkam.

Syndicate content