Študentska delavnica IDEATE.me v Manchestru in Gorici

Med 22. in 26. februarjem se je v Manchestru odvijala prva interdisciplinarna delavnica projekta IDEATE, ki se je nadaljevala konec marca na Univerzi v Novi Gorici. Na delavnici ob svojih mentorjih Petru Purgu, Dalii Rimkūnienė, Terhi Heino in Lesley Drumm sodelujejo po štirje študentje štirih partnerskih zavodov: Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici, Vilnius Business School (Litva), Univerze Turku (Finska) ter Univerze Staffordshire (VB). 

V prepletu inovativnosti umetnostnih, podjetniških, bio-tehnoloških in računalniških so študentje reševali večplastni izziv "Kako do kakovostne hrane za vse ljudi?". Po temeljitem pretresu takrat še raznoterih zamisli ter njihovem postopnem razvoju proti konkretnim in celovitim podjetniškim projektom, so se vsi skupaj konec marca spet srečali na zaključni delavnici projekta v Gorici ter predstavili dva zmagovalna projekta.

Na delavnici so sodelovali tudi strokovnjak za uporabniško izkušnjo Mitja Mavsar (DLABS), japonska profesorica inovacijskega menedžmenta Fumi Kitagawa z Manchester Business School (v Manchestru), direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh in prof. dr. Borut Likar (oba v Gorici).

Lepo naključje pa je hotelo, da se je dan po delavnici študentka magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse Lavoslava Benčić le streljaj stran od prizorišča delavnice v Manchestru prejela priznanje za projekt Digital Story Cubes, ustvarjen v tandemu z Jamesom Sullivanom. Njuno delo je bilo izbrano kot eno izmed šestih finalistov za predstavitev na dogodku Europeana Creative Challenge event, ki se je odvil v petek, 27. februarja na festivalu FutureEverything v Manchestru.

Sodelujoči študentje: Mark Bizilj, Luka Pompe, Inga Mijatović, Katarina Kogoj, Jennifer Jolley, Rob Young, Peter Pickerill, Nathan Radford, Žilvinas Karolis Račickas, Vingra Ramanauskaitė, Oleg Zabalujev, Sofia Kalinen, Ulla Rahijärvi, Pasi Soidinsalo, Anni Suominen

 

 
 

EU_flag_LLP_EN-01With the support of the Lifelong Learning Programme of the European Union. This product reflects the views only of the author, and the EACEA/European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.