Prva študentka Univerze v Novi Gorici z lovoriko Vesne, Festivala slovenskega filma

Vesna za najboljši študijski film in Restart nagrada za najboljši študijski film sta šli v roke filma Oddaljen spomin avtorice Valerija Zabret a.k.a. Valerie Wolf Gang (produkcija Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici). Na letošnjem 18. Festivalu slovenskega filma (FSF) v Portorožu, ki je potekal med 15. in 20. septembrom 2015, je Valerija prepričala strokovno komisijo in zmagala v močni konkurenci izbranih študijskih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih in animiranih filmov.

V filmu Oddaljen spomin nas avtorica poetično zapelje v čase pred razpadom Jugoslavije in nas vzpodbudi v razmišljanje o grozotah vojne in minljivosti spomina. Kot so zapisali v obrazložitvi člani žirije: "Radovednost, iskreno čudenje in svoboda izraza se v Oddaljenem spominu združijo v izviren filmski pogled in ta poišče lepoto v svetu, ki bo ostal zapisan samo še na filmu."

Valeriji čestitamo za zmago na festivalu FSF in ji z vso podporo šole želimo čim več prihajajočih uspehov.

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi gorici izvaja študijski program prve stopnje Digitalne umetnosti in prakse ter magistrski program druge stopnje Medijske umetnosti in prakse s področja filma, animiranega filma, fotografije, novih medijev in sodobnih umetniških praks.

 

 
Več si lahko preberete na FSF strani: www.fsf.si/2015