Festival MAP IN MOTION / Projekcija magistrskih filmov VŠU UNG v Kulturnem domu Nova Gorica

Torek, 20. januarja ob 19. uri 

V kontekstu magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici v sodelovanju z Akademijo uporabnih umetnosti Univerze v Reki, Tehnično univerzo Gradec in Univerzo v Vidmu kot partnerji v projektu ADRIART organizira festival naslovljen »MAP in MOTION«, ki bo izpeljan na različnih lokacijah. Ljubljanska edicija festivala MAP in MOTION je poleg projekcije filmov vključevala tudi simpozij, razstavo ter plesno predstavo. Projekcijo bosta uvedli Rene Rusjan, programska direktorica šole in Tina Smrekar, urednica zaključne publikacije projekta ADRIART, ki jo bomo tudi predstavili na tokratnem srečanju. >> Več vsu.ung.si/map-in-motion-ljubljana

Projekcijo bo uvedel režiser doc. Janez Burger, mentor nekaterih filmov. 

PROGRAM:

Nerazločen pogovor
Iva Musović,Srbija/ Slovenija, 2012, prenos iz 8mm, čb, 4', bp

Portreti in komunikacija med ljudmi v času odmorov na festivalu. Slika je v glavnem neostra in film je brez originalnega zvoka, tako da ne slišimo o čem se ljudje pogovarjajo, doživljamo jih samo preko kratkih detajlov in atmosfere.

Družinsko srečanje (Porodićno okupljanje)
Iva Musović,Slovenija, 2013, 16:9, HD, barvni, 16'  
Nenad je doživel možgansko kap. Na obisku v bolnišnici se po daljšem času zberejo družinski člani. Družinsko srečanje se izkoristi kot povod za njihov končni obračun.

Poroka (Venčanje)
Iva Musović, Slovenija/Srbija, 2014, 16:9, HD, barvni, 13'50''
Peđa in Ana sta srednješolca. Par sta že nekaj časa, načrtujeta življenje v dvoje, a ne najdeta odobravanja najbližjih. Džeki je družinski pes čuvaj, ki po spletu naključij živi vmešan v konflikt zaradi njune prepovedane ljubezni.

Coffee
Urška Djukić, Slovenija, 2013, HD, barvni, 2', bp
Reprodukcija in homage slavni sliki »Kofetarica« najpomembnejše slovenske slikarke Ivane Kobilice. Humorna interpretacija znanega slikarskega dela odpre vprašanja o upodobljenem motive.

Mulci
Urška Djukić, Slovenija, 2014, HD, barvni, 11'25'', bp
Pilot za novodobno, mladinsko TV serijo, s svežim pristopom do medija filma, prepleta igrani del z animiranimi komentarji glavnega lika, mlade Saše, ki se znajde pred večnim, ultimativnim ženskim vprašanjem.

Oddaljen Spomin
Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang, Slovenija, 2014, HD, barvni, 2'43'', v angleškem jeziku, ap
Oddaljen Spomin je video poezija, ki pripoveduje o časih, ki so nekoč bili. Vse se začne z naključnim dogodkom, ki v pripovedovalcu vzbudi spomin na čase pred razpadom Jugoslavije in hkra􀆟 spodbudi razmišljanje o tem, kaj pravzaprav prinese vojna in kako hitro lahko ljudje vse pozabimo. Pesem si lahko razlagamo tudi kot pismo ali osebno izpoved nekega neznanega človeka, mogoče mornarja, ki ga je napisal mogočni Titovi ladji Galeb. Ladja ima v pesmi simbolno vrednost in skozi različne kratke kadre prikazuje detajle, ki gledalcu ponujajo različne interpretacije in povezovanje med resničnim življenjem in imaginarnem svetu poezije. Video in poezija: Valerie Wolf Gang Glas: Ulay


With the support of the Lifelong Learning, Erasmus, Programme of the European Union.