Študijski obisk KSEVTa

Točno teden dni pred obiskom astronavtke slovenskega porekla Sunite Williams  smo bili v organizaciji Visoke šole za umetnost in Kariernega centra študentje in zaposleni Univerze v Novi Gorici v petek, 17. maja, na študijskem obisku Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT v Vitanjah. Informans o Hermanu Potočniku Noordungu in KSEVTu so nam pripravili predsednik sveta zavoda KSEVT Dragan Živadinov, direktor Miha Turšič in sodelavka Robertina Šebjanič.
 

Začetek sodelovanja Zavoda KSEVT in Univerze v Novi Gorici predstavlja razmislek o prihodnjih projektih, enakovredno namenjenim umetnikom in raziskovalcem. Humanisti in razmislek o človeku v vesolju? Laboratorij za raziskave materialov v vesolju? Kakšno obliko bo sodelovanje zavzelo, še ne vemo natančno, a ne dvomimo, da bo sodelovanje dolgotrajno in uspešno.

www.ksevt.eu


Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov 2007-2013, razvojne prioritete 3: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.