Razvoj prototipa igre kock v podporo kulturnemu menedžmentu

Letošnja mednarodna delavnica 3d-modeliranja & materializacije GRAB.ROG.LAND, a MonoMaterialisation of Rog izhaja iz koncepta igre kock GRABROGLAND.doc (Peter Mišic, Univerza v Novi Gorici, Visoka šola za umetnost), zasnovane na lanski delavnici LOGOS, Multitude Manifestations of Rog.

V ljubljanskem RogLab-u je med 13. in 15. novembrom pod stroji in prsti študentov z Reke, Gradca in Nove Gorice ter pod vodstvom doc. Richarda Danka, dipl. ing. in doc. dr. Petra Purga nastal prototip para nepravokotnih kock v posebej prilagojeni embalaži, ki nosi tudi pravila igre -- ta je namenjena podpori odločanju pri upravljanju z nepremičninami za namen kulturne produkcije...  

Predpremierno je bil prototip razstavljen 29.11. na šoli v okviru Pixxelpoint festivala v Gorici, premierno pa je javnost vabljena k igri na svečani otvoritvi razstave RogLab prototipov 19.12.2013 v Galeriji Breg 22, Ljubljana.

<< oglej si fotogalerijo na adriart-fb >>

Več o konceptu na adriart.net.

Projekt sta koproducirala RogLab in Univerza v Novi Gorici (projekt ADRIART.net), sofinanciralo ga je Ministrstvo za kulturo RS ter Evropska komisija (Program Vseživljenjsko učenje).