Eclectic Tech Carnival v Kiberpipi, 6.-10. marec

Eclectic Tech Carnival /ETC – 2012 Ljubljana
Termin:6. – 10. marec

Lokacija vseh dogodov:Kiberpipa, Kersnikova 6, Ljubljana

Eclectic Tech Carnival je druženje žensk, ki jih zanima odprtokodna tehnologija. Vsak karneval (običajno letni) organizirajo lokalne skupine, podprte s strani mednarodnih ženskih mrež ali kolektivov. Medtem, ko se filozofija in tema ETC-ja ohranja iz festivala v festival, pa ima vsak dogodek izrazit lokalni pridih in se osredotoča na specifične lokalne potrebe in kontekst. Ženske prihajajo z vseh koncev sveta in sodelujejo na festivalu ter izmenjujejo veščine in kulturo.

 

Dvanajsta izvedba karnevala, ki se bo odvil v Ljubljani, vključuje praktične delavnice na temo mikro naprav na sončno energijo, oblačil z elektromagnetnimi sposobnostmi zaznave in zabave z računalniško strojno opremo. Obsegal bo predstavitve in okroglo mizo na temo trajnostnih izobraževalnih medijskih laboratorijev za ženske. ETC v Ljubljani je organiziran v tesnem sodelovanju med festivalom Rdeče zore in Kiberpipo.

Program
torek, 6. in sreda, 7. od 10. – 13. ure, Dvodnevna delavnica »Solar«, Selena Savić (SRB/CH)

sreda, 7. in četrtek, 8. od 15. – 18. ure, Dvodnevna delavnica »Telesna tuljava«, Sabrina Basten (D) in Audrey Samson (NL)

četrtek, 8. in petek, 9. od 10. – 13. ure, Dvodnevna delavnica »Strojna oprema: cel žur!«, Monika Pocrnjić (SLO)

petek, 9. od 15. – 18. ure

ETC: Igra, predstavitve, mreženje in druženje

sobota, 10. od 14. – 17. ure

Predstavitve umetnic: Nataša Muševič (SLO), Maja Kalođera (HR), Deborah Hustić (HR) in Audrey Samson (NL)

 

sobota, 10. 18. uri

Okrogla miza»Trajnostni izobraževalni medijski laboratoriji za ženske«, Deborah Hustić (HR), Reni Hofmueller (AT) in Robertina Šebjanič (SI), povezovala bo Aileen Derieg (AT/US)

 

http://kiberpipa.org/
http://eclectictechcarnival.org/

http://rdecezore.org/