Diplomski filmi študentov VŠU UNG v Kulturnem domu Nova Gorica

Sobota, 6. oktober 2012, ob 20.15 v Kulturnem domu Nova Gorica, Bevkov trg 4 

Prvi diplomanti Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici so svoj študij pričeli še na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart in bili nato del prve generacije, ki je povezala obe šoli. So torej tista veteranska skupina študentov, ki je skupaj z učiteljskim jedrom postavila okvir, razprla pahljačo raznovrstnosti, ki jih ponuja profil diplomanta digitalnih umetnosti in praks. Vsa diplomska dela seveda ne sodijo v okolje filma, kljub temu pa je med prvimi diplomanti prav teh največ. 

Tukaj se tako (v kronološkem zaporedju) predstavljajo: kratka igrana 'kriminalka' z vprašanjem o 'čefurjih v slovenskem filmu' v ozadju; kratki igrani film, ki je pravzaprav le en del diplomske raziskave (drugi del je galerijska dvokanalna video instalacija in je tu ne bomo videli); ena od verzij video dokumenta festivala animacije; video delo, ki raziskuje (ne)razmerja med zvokom in sliko; animirani film v 3D-tehniki ter kratki igrani film, ki plete zgodbo med dvema neznancema.


Urška Djukić, Prvi dan v službi, 2010, 25' 07'', diplomsko delo, igrani film
Polona Zupan (Pila Rusjan), Njena pravila, moja pogostitev, 2010, 07' 56'', del diplomskega raziskave, kratki igrani film
Urša B. Potokar, Kaj, kdo, kje na Animateki 09, 2010, 07' 05'', diplomsko delo, dokumentarni video
Dunja Danial, Pesem, 2010, 05' 53'', diplomsko delo, eksperimentalni film
Miha Šubic, Zadnje kosilo (Last Lunch), 2011, 03' 44'', diplomsko delo, animirani film
Iva Musović, Niti (Meshes), 2011, 19' 02'', diplomsko delo, igrani film
 

www.kulturnidom-ng.si