Osmi festival animiranega filma Animateka je pred vrati, 5. - 11. 12., Ljubljana, Maribor

Osmi festival animiranega filma Animateka je pred vrati,  tokrat se bo odvijal med 5. in 11. decembrom v Ljubljani in teden za tem v Mariboru. Tudi letos bodo postregli s pestro bero animiranih filmov. Že drugič je sponzor (denarne!) nagrade za najboljši film v sekciji Študentski tekmovalni program  Univerza v Novi Gorici, žirija pa je sestavljena iz njenih študentov Visoke šole za umetnost.

Vabljeni na javno predavanje v sklopu festivala Animateka japonske avtorice Maye Yonesho, ki je svoj film Dunajska zmešnjava na Animateki predstavila v tekmovalnem programu leta 2007, na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, v torek, 6. 12. ob 9. uri.

Sicer pa smo ponosni, da so trije od sedmih sodelujočih slovenskih avtorjev povezani z Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorico. V tekmovalnem programu tako sodeluje mentor Kolja Saksida s filmom Koyaa – Lajf je čist odbit, v Slonovem tekmovalnem programu pa poleg Koljevega filma najdemo tudi Miha Šubica s še svežim diplomskih filmom Zadnje kosilo in Žužek Bužek in tobogan Petre Radulovič, bivše študentke Famul Stuart Šole uporabnih umetnosti (predhodnica Visoke šole za umetnost). Toplo vabljeni tudi na delovni zajtrk ob slovenskem dnevu, kjer se bo predstavilo novoustanovljeno društvo slovenskega animiranega filma :D'SAF!

Seveda pa bo na festivalu poleg tekmovalnih programov kratkih filmov možno videti še marsikaj; 9 celoverčercev, retrospekivo Animirani film, glasba, zvok, program Fokus na Španijo in obilico spremljevalnih dogodkov, med katerimi zagotovo izstopa avdio-vizualni koncert Animirane ŠKM bande.

Letos bo uradno festivalsko središče za zabavo ljubljanski Klub Gromka na Metelkovi, kjer bo poskrbljeno za zanimiv glasbeno-animirani program s koncerti, nastopi DJev in animiranimi videospoti, ki bo trajal pozno v noč. Vabljeni na animirani uvod v decembrsko dogajanje!