Delavnice na mariborskem ArtKampu - fotogalerija

V okviru Festivala Lent 2011 je Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici na mariborskem ArtKampu izvedla kreativne delavnice zajema gibanja in mutimedijskega mapiranja.

Za ogled fotogalerije klikni na fotografijo

V treh dneh so prikazali delovanje tehologij zajema gibanja in multimedijskega mapiranja, ter stop-motion animacije. O procesu ustvarjalnega dela v medijih in načinu delovanja tehnologij so pokramljali z mnogimi obiskovalci. Najbolj veseli so bili najmlajših radovednic in radovednežev, ki so se izkazali ne le s suvereno (novo)medijsko ustvarjalnostjo, temveč so številni že kar dobro poznali tako tehnologije stop-motion kot zajem gibanja.

Delavniška postavitev sistema za zajem gibanja EyeCon ter video-mešalnega sistema VisualJockey s krajšimi demonstracijami ter neprestanim delavniškim procesom za obiskovalce je potekala pod mentorstvom Luke Dekleva in dr. Petra Purga in podpori študentov šole. Delavnica je izhajala iz študijskega procesa vŠUM_011, ki se bo v Mariboru nadaljeval tudi jeseni v okviru festivala Kiblix.

Fotografije: Jaša Bukovec in Jan Serini