Še 30 sec v exyu: natečaj Kratke elektronske forme, Kulturni centar Rex, Moderna galerija Ljubljana...

Natečaj za 11. KEF
na temo »še 30 sec v exyu«

do konca novembra 2010!

Javne predstavitve v Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Novem Sadu in Beogradu

Vabimo vse, ki ustvarjajo video, avdio zapise, spoof movie-je, flashe, animacije, tekstualna sporočila, slogane, jingle in spletne aplikacije, da do konca novembra oddajo svoja dela na natečaj Kratke elektronske forme (KEF), ki ga organizira Kulturni center Rex iz Beograda in ki poteka neprekinjeno že od leta 1997. Tema letošnjega natečaja je »še 30 sec v exyu«*, pomembno pa je, da delo ne sme trajati več kot 30 sekund!

*Letošnji natečaj je nadaljevanje lanskega z naslovom »30 sec v exyu«, za katerega je dela poslalo 140 avtorjev, ogledate pa si jih lahko na http://www.rex.b92.net/kef/kef10/pregled.

Kaj nam po devetnajstih letih samostojne države in skoraj desetih letih bivanja v EU pomeni bivša Jugoslavija? Ali jugonostalgija obstaja? Je to nostalgija po srečnejših, socialno varnejših časih, po sproščenem letovanju v skupni državi, ali je to navezava na Tita, socializem in njegove atribute? Kaj je nedavna skupna zgodovina pustila v naših spominih, kaj »ex-yu« pomeni za generacijo, ki se je rodila v osemdesetih letih?

Pošljite svoje refleksije, strnjene v 30 sekund, najboljše bomo razstavili in nagradili!

Način oddaje dela:
Delo naložite na internet preko You Tubea, Facebooka ali svoje spletne strani. Prijavite se takrat, ko povezavo na stran, kjer je vaše delo mogoče videti, pošljete na naslov: koord@kef.rs.
Vsa dela, ki bodo ustrezala osnovnim zahtevam natečaja (da se navezujejo na razpisano temo, da trajajo do 30 sekund, da so v elektronskem formatu in da so jih avtorji predložili prek spleta do 29. novembra 2010), bodo prišla v poštev za izbor na razstavah oziroma projekcijah v Beogradu, Ljubljani, Novem Sadu, Nišu, Podgorici, Banjaluki, Sarajevu, Skopju, Zagrebu.

Izbor bosta opravili žirija predstavnikov vseh sodelujočih partnerjev in publika, najboljša dela pa bodo prejela nagrado.

V Moderni galeriji bomo izbrana dela pokazali 8. februarja 2011, v okviru spremljevalnega programa razstave Vse to je film. Eksperimentalni film v bivši Jugoslaviji »1951-1991«.

Organizacija in produkcija:
Kulturni centar Rex v sodelovanju s Katedro za nove likovne medije Akademije umetnosti (Novi Sad), Dušanom Cvetkovićem (Čaj odličan, Niš), Domom omladine (Banja Luka, BiH), Fakulteto vizuelnih umjetnosti (Podgorica, ČG)

Partnerji:
Moderna galerija, Kinodvor; Ljubljana in Filmski savez Hrvatske iz Zagreba

Medijski pokrovitelj:
Radio Študent

Več informacij: Adela Železnik, Moderna galerija, tel. 01/2416808, adela.zeleznik@mg-lj.si
www.rex.b92.net; www.mg-lj.si