[Razstava] 12. poteza: Večplastnost celote, Galerija TIR

Odprtje razstave v četrtek, 11. novembra, 2010 ob 20. uri
Galerija TIR, Nova Gorica

12. poteza - VEČPLASTNOST CELOTE

V skupini z imenom 12. poteza deluje dvanajst slikarjev, dvanajst različnih ljudi, ki vsak na svoj način pristopajo k slikarstvu. Njeni člani so diplomanti Visoke šole za risanje in slikanje ter Akademije za likovno umetnost. Avtorje predvsem zanima, ali lahko ustvarjalci, tako kot znanstveniki, združijo moči in znanje, da dosežejo boljše rezultate, saj ne pristajajo na individualizem.
Skupina se v zadnjem času posveča velikim formatom in razgibanim kompozicijam. Osnovna geometrijska oblika platna pomeni modul, ki ga lahko prosto sestavljajo v vedno nove formalne in vsebinske povezave. Pri vsaki seriji pridejo tako do izraza zunanja oblika, barve, ista motivika in vsakič drugačna notranja struktura. Sestavljene slike nastopijo najprej s svojo mogočnostjo in razsežnostjo, v naslednjem trenutku pa se uveljavijo detajli posameznikovega dela. Znotraj kompozicije se odigrava odnos posameznika do skupine; razgibani deli notranje strukture se sestavljajo v ritmično, dinamično celoto, ki spominja na resnično družbo, zgrajeno iz različnih ljudi.
12. poteza prenaša na platna svoj pogled na življenje. Z iskrenostjo izraža lastno resnico o današnjem svetu, v katerem je potrebno, da se vsi delčki povežejo v celoto.

Razstava bo na ogled od 11. novembra do 1. decembra 2010

Več na www.mostovna.com