[Predavanje] Sodobna fotografija v Srednji in Jugovzhodni Evropi ter Mesec fotografije, UGM

torek, 2. november 2010, ob 18.00
Dejan Sluga, direktor festivala Fotonični trenutki, bo v Umetnostni galeriji Maribor predstavil festival in spregovoril o sodobni fotografski produkciji Srednje in Jugovzhodne Evrope, ki je osrednji poudarek letošnjega festivala.

Dejan Sluga bo predstavil festival avtorske fotografije Fotonični trenutki - Mesec fotografije in spregovoril o sodobni fotografski produkciji Srednje in Jugovzhodne Evrope, ki je osrednji poudarek letošnjega festivala. Festival Fotonični trenutki nastaja v organizaciji galerije Photon iz Ljubljane. Festival poteka od l. 2005, na njem se zvrsti okrog 30 razstav in različnih spremljevalnih dogodkov. Namen festivala je promocija, prezentacija in popularizacija domačega in mednarodnega fotografskega ustvarjanja, poseben poudarek je namenjen sodobni avtorski fotografiji. Festival podpira izvirne in sodobne pristope, ki se osredotočajo na avtorski ali umetniški vidik ustvarjanja. Programski poudarek festivala temelji na predstavitvi fotografskega ustvarjanja iz širše regije Srednje in Jugovzhodne Evrope, vključeni so tudi predstavniki ostalih lokalnih prizorišč. Galerija Photon se od svoje ustanovitve l. 2003 posveča predvsem predstavitvi del sodobnih umetniških fotografov iz Srednje in Jugovzhodne Evrope. Sodeluje s fotografskimi galerijami, organizacijami in festivali s cele Evrope ter se predstavlja na mednarodnih umetniških sejmih.

Dejan Sluga je ustanovitelj društva Photon in galerije Photon. Kot vodja galerije skrbi za kakovost razstavnega programa, osredotoča se na odkrivanje novih avtorjev, kustosov in projektov. Aktivno sodeluje na mednarodnem prizorišču in kot direktor festivala Fotonični trenutki prispeva k vidnejši vlogi avtorske fotografije v srednjeevropskem prostoru.

Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6, VSTOP PROST

Več na www.ugm.si in