[Festival] Prihaja 7. Animateka - Mednarodni festival animiranega filma

Prihaja 7. Animateka - Mednarodni festival animiranega filma!! Ljubljano bo animirale med 6. in 12. decembrom 2010 v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki. Predstavilo se bo okoli 400 filmov, med njimi bo 6 celovečerni. Tudi letos Animateka ponuja pester spremljevalni program, 3 likovne razstave, 2 živi glasbeni spremljavi animiranih filmov in 3 avdio-vizualni dogodki.
Letos se Animateka širi tudi v Maribor, tam bo od 16. do 18. decembra! Več o tem kmalu.

Poleg tradicionalnega Tekmovalnega programa kratkih animiranih filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope, Tekmovalnega mednarodnega programa Slon za otroke in mladino ter programa Svetovni jagodni izbor, se Animateka letos retrospektivno in obsežno posveča avantgardnemu animiranemu filmu, fokusira na nemško animirano produkcijo in predstavlja manjšo retrospektivo japonske sodobne animacije. Prav posebna bo projekcija filma Dogodivščine princa Ahmeda, ki jo bosta v živo glasbeno pospremila Andrej Goričar s klavirjem in Anja Bukovec z violino. Pomemben del vedno bogatega festivalskega spremljevalnega programa bo letos tudi večmedijska razstava slavnega francoskega studia animiranega filma Folimage, ki bo v Slovenskem etnografskem muzeju in premierni nastop avdio-vizualnega projekta Mediocora.

Letošnja rezidenčna umetnika festivala sta estonsko-beloruski par Priit in Olga Parn, ki sta pripravila za Animateko plakat in s tem zasnovala letošnjo celostno podobo.

Znan je že izbor animiranih filmov v tekmovalnih programih in panorami! Preverite.
Festivalske kartice bodo kmalu na prodaj v Kinodvoru.
Kmalu več na www.animateka.si