[Festival] 101010, Spletni festival kiberperformansa

10. oktobra bo več kot 50 ustvarjalcev iz vsega sveta sodelovalo na mreži in na platformi UpStage v realnem času predstavilo 18 kiberperformansov, ki so bili uvrščeni v program četrtega mreženega festivala kiberperformansa 101010. Festival se odvija v online prostoru in na več distribucijskih vozliščih po svetu: Wellington in Auckland (Nova Zelandija), New York (ZDA), New Hampshire (ZDA), Pančevo (Srbija), Oslo (Norveška), Nantes (Francija), Calgary (Kanada), Ho Chi Minh (Vietnam) in Ljubljana, lokacija Ljudmila (Slovenija).

Vabimo vas k ogledu festivalskega programa. Pridružite se nam lahko na javnem streamingu performansov na Ljudmili dne 10.10.2010 od 12:00 do 22:00 ure ali pa ostanete v udobnem domačem naslanjaču in program spremljate kar od tam na spletnem naslovu: http://upstage.org.nz/

Raznolik program vključuje gibalne performanse, teoretske meditacije, raziskovanja seksualnosti, konceptualna dela, ustvarjalne interpretacije tehnologije in številne interaktivne in participatorne projekte, srečali pa boste lahko tudi komedije, športni trening in druge raziskave sodobnega digitalnega življenja. Nekateri performansi so del večjih projektov, večina performansov, ki praviloma niso daljši od 20 minut, bo v okviru festivala predstavljenih dvakrat, z namenom doseganja pubilk v različnih časovnih conah.

Več o festivalu na: http://www.ljudmila.org/dat/101010_Festival/