Ponovno odhajam

Ja, ponovno se odpravljam na pot. Tokrat za nič dlje, kot za 7 dni. Tudi destinacija je tokrat bližja.

Moj avto že pridno čaka, da ga popeljem čez mejo. Tokrat se odpravljam na sever. K sosedom! V Avstrijski Linz natančneje.

Sodelujem pri filmskem festivalu CROSSING EUROPE. Ne vem še točno kaj me čaka, vem pa da bom nekaj snemala in pripravljala prispevke, menda bodo nekatere zadeve tudi v živo ... Zadeva bo mednarodna in pestra. Ravno to, kar mi je všeč.

Veselim se že festivala - ne zato, ker pri njem sodelujem, ampak tudi zato ker si bom imela možnost ogledati ogromno projekcij (seveda brezplačno)!

Over the six days of the festival, CROSSING EUROPE offers international film and press representatives and guests of the film industry (nearly 600 accredited festival participants) and the local cinema audience a program with approximately 130 outstanding, hand-picked films, documentaries and short films.

Upam, da spoznam veliko prijetnih ljudi s katerimi bom še kdaj sodelovala.

Ker se nisem mogla udeležiti festivalov v Cannesu, Berlinu in Benetkah, bom lahko tokrat nadoknadila!

The Linz festival audience has an opportunity to see high-quality European productions and cinematic highlights of the past festival season (from A-festivals like the Berlinale, Cannes and Venice) suitably presented on the screen.

Bom se potrudila napisati tudi kakšen blog v živo iz Lindza, da bom z vsemi delila ta delavni proces, ki se bo prelival tudi z užitkom. Ja, film je čarovnija, ki me vsakič potegne v drug svet.

No, sicer pa ravno pišem snemalno knjigo za moj novi kratki film, zato je tako pozna ura objavljena poleg mojega posta na ta blog. Ponoči sem najbolj ustvarjalna. Morala bi tudi začeti pakirat, pa še nisem, hm. Bom jutri takoj po faksu, nato pa že počasi odidem čez mejo.

Še vedno čakam moj novi fotoaparat, ki sem ga naročila pred časom. Upam, da mi ga jutri dostavijo in ga tako lahko vzamem s sabo. Njegova posebnost je ta, da bo lahko snemal full HD. Morda se bom javila s kakšnim zanimivim videoposnetkom. Seveda, če mi ga pravočasno dostavijo. Držite pesti!