Delavnica Fashion Film s Kathryn Ferguson, Philips Fashion week

Že sto let nisem napisala bloga, ampak si vedno želim in želim in potem naredim to in uno in tretje in delam tam in sem in ... in zmanjka časa! Ampak danes si ga bom vzela vsaj malo, da naložim nekaj fotografij z današnje delavnice v Kino Šiška.

 

V Kino Šiška smo se pridno zbrali že pred deseto (uspelo nam je celo popiti kavo!). Spoznali smo se z mladimi modnimi oblikovalci z Naravoslovno tehniške fakultete in Visoke šole za dizajn, prijazno Tino Skočaj z British Council in našo mentorico delavnice Kathryn Ferguson (vedno moram dvakrat preveriti kako se črkuje Kathryn). Kathryn nam je po svoji krajši predstavitvi (več info: http://www.kathrynferguson.co.uk/) predvajala in predstavila nekaj izredno zanimivih fashion filmov, ki so nas inspirirali in nam nekako pokazali "overall" sliko kaj pravzaprav je fashion film. V drugem delu dneva so se nam predstavili mladi modni oblikovalci in na podlagi predstavitev si je vsak izbral 2, ki sta ga navdihnila (jaz sem si izbrala kar tri, zakaj pa ne). Razdeljeni v skupine (2 oblikovalca + 1 filmar) smo se usedli vsak za svojo mizo in se poglobili v naš projekt. Kathryn se je z vsakim posebej usedla in pogovorila o ideji ter nam pomagala z nasveti. Ne vem kako je komentirala druge skupina, ampak vsaj nam je dala izredno pozitiven vtis. Po individualnih razgovorih in še po nekaj posvetovanjih znotraj skupine, je vsaka skupina drugim predstavila svoj projekt. Tako smo vadili kako bi naročniku predstavil zadevo. Nastalo je kar nekaj zanimivih idej in "pitchov". 

Hitro je bila ura pet in počasi smo se razšli. Naša skupina je malo že snemala, ker smo si zadali kar veliko nalogo in bo jutri kar divje. Prava akcija in snemanje se bo začela jutri ob 10h in bo verjetno (vsaj za nas) trajala kar cel dan. 

 

Tukaj je nekaj slik, napisala bi še kaj več o samem projektu, pa sem se odločila da naj vse zaenkrat še ostane skrivnost in da bo več jasno jutri ;) 


Jutro. Šele začenjamo.Čudovita Kathryn Ferguson.

Oblikovalci so predstavili svoje kreacije - nekateri so jih prinesli s sabo, nekateri pa so imeli samo fotografije (nisem dala fotografij od vseh, ker jih je kar veliko).


Jan razmišlja ...Posvetovanje.


Philips fashion week.Kathryn nam pokaže še nekaj namigov.


Pridno smo si zapisovali.


In poslušali.


Končna razvrstitev po skupinah.
Nastajati so začeli prvi story-boardy.


Kathryn je bila zadovoljna.


Proti koncu še vedno delavni.


Delo pa se je seveda nadaljevalo še doma.


In seveda mi je "asistiral" moj legendarni mačkon.