Predem začnem (pisanje tegale bloga)

Ja, seveda! Blogala bom, debatirala v forumu, objavljala na facebooku, twitala, medtem seveda ločeno objavljala na interni platformi in se s študenti srečevala v živo. Aja, seveda, in komunicirala s sodelavci, univerzo, zunanjim svetom ter objavljala še v kakem tiskanem mediju, javnem ali internem.
Hm, večino tega že počnem (ne, twitam ne!), toda tu je zdaj čisto novi prostor za objavljanje in če smo se s sodelavci odločili, da je blog na naši spletni platformi pomemben, se mu sama ne smem izogniti. Moram si pa priznati, da imam tu težavo.

Namreč, če sem pogosto v vlogi, ko pišem v imenu šole in njene programske vodje (v preteklosti za Famul Staurt, zadnjih par let za VŠU) in pogosto v vlogi, ko pišem v svojem imenu – osebno in kot umetnica, se mi tu ti dve vlogi prekrivata. Poleg tega se tu križata z mojo vlogo predavateljice, torej nekoga, ki razmišlja z zornega kota mentorja in neprestano nekaj sugerira, predlaga, skuša gledati skozi oči bruca, začetnika, in skozi oči bodočega diplomanta, ki se že močno razgleduje po področjih svojega bodočega profesionalnega življenja, pa tudi skozi oči svojih konkretnih nekdanjih študentov. Tako se moj blog lahko razvije v pravo shizofreno zmešnjavo, kjer boste enkrat lahko brali o mojih vtisih z arhitekturnega bienala, drugič o vremenu, tretjič o pomenu spletne platforme za izobraževalni proces. Dobro, to je še vse okrog Rene Rusjan, ki je privat oseba in hkrati umetnica, ki dela na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici. Ampak, ali bi morala blog vzeti strogo 'službeno'? Biti v vlogi direktorice programa, soustvarjalke spletne platforme? Morda le v vlogi predavateljice? Naj svoj predmet z interne platforme navzven obrnem v tem blogu? Se naj s študenti tu pogovarjam o projektih v okviru in na robovih sodobnih umetniških praks? Ali naj morda skušam zainteresirano javnost prepričevati o ...?

Blog na //vsu.ung.si zame torej ni nevtralno mesto za pisanje. Odločiti se moram za startno pozicijo. In ta hip se odločam za (vsaj na videz) shizofreno blogersko osebnost. Tesna prepletenost teh vlog je del mojega življenja (dejansko in načelno) in čeprav se bom skušala večinoma nagibati na interesno stran te platforme, si bom dovolila tudi skoke čez potok, ko se mi bo tako zdelo. In ni nujno, da bom vedno pisala. Morda bom občasno videoblogala. In včasih se bom oglašala več, drugič manj... In morda bom sčasoma razcepila svojo osebnost ali celo osamosvojila kak alter ego... In...

Haha, ali sem torej sploh zavzela kako startno pozicijo? Ja, no, seveda! Blogala bom!

Komentarji

Hm, Valerija! hvala za hint, morda ok, saj osebno itak vsebuje vse vloge, medtem ko obratno... ni nujno? hm...

Jaz sem za Rene! Osebno Rene :)