.. zakaj je Morgan Lehman ubil Ruby Goldberg?

Po dnevu 1 (in namesto egzaktnega bloganja) in ko dan 2 še traja..

..si ne morem kaj da ne bi obelodanil letošnjega vŠUM teaser-text-a (potem ko smo na kup zmetali mišolovke, kupe kart, bumerange, pištole in..), skratka, takole smo po možganskonevihtni delavnici napaberkovali z Len in Petrom:

Hišica iz kart
Ali zakaj je Morgan Lehman ubil Ruby Goldberg?

Morgan povabi Ruby na partijo pokra v Mišolovko. Ob njeni naravni lepoti njegove lažne obljube padajo kot domine. A na koncu pade še ona sama. Znova na tehtnico. Pogovor ne pomaga. Njuno hišico iz kart podre pok prepolnega balona. Še dobro da so blizu kolesarji..

 

Vse jasno? Ne!? No prav, za vse ki ljubite tujke in egzakten metateoretski diskurz, še tale dolgočasnejši pristavek: /jep, kolesarji!/..soočeni s krizo v njenih mnogih premenah, bo skupnost vŠUM v ediciji _012 raziskala možnosti intermedijske rabe novih tehnologij za opolnomočenje posameznika v skupini. Letošnji cilj procesa je razvoj energetsko samozadostne odzivne informacijsko-materialne skulpture v javnem prostoru, ki se bo uporabnikom odpirala tako v modelu interaktivne instalacije kot tudi multimedijskega performansa." /jep, zaključek citata, ki ni imel začetka/

(sedaj (ko skozi sinapse že brbotajo slastne azijske vonjave in počasi pričenjamo razumeti, da je petek..tomnyamnyam!) se poslavljamo, in kličemo -- Še vŠUMa! In ravno prav pristane v nabiralnik, last but not least, Anjin videosken všum_011@kiblix)