Komiža New Media Port - Day 2 - ex(pl)or(a)tions

 

brejnstormanje v krogu postopno obraja prve sramežljive sadove, neprespane noči dajejo drznejši material

ena skupina je šibala z barčico na majhen otok, 2 milji od Komiže, premer 50m, na njem majhen svetilnik, prgišča žbunja, kak kuščar, tam bo treba preživetoi noč, da se začuti izolacija (isola = otok.. Issa = Vis..), morda bomo postavili virtualni svetilnik sredi trgca v pristanišču, ne vemo še kako, morda z video.očali, morda zajemom gibanja, morda performansom, morda le s pesmijo, morda z vsem ali nečim povsem tetjim..

..druga je odlutala do "Titove Špilje, kjer bi se naj el Jefe skrival pred Nemci, ko je bilo najbolj gusto, tam smo zganjali vse mogoče performativne etude, malo prostega plezanja, malo meditacije.. kdo ve, kaj bo nastalo iz tega.. vsekakor pa sta se mentorica in študentka odločili, da bosta posneli kako pred razpadlo tovarno Neptun, ki je slane sardele svojčas izvažala po vsej Evropi, utapljali druga drugo -- in video je boljda džazn, na tem bomo naredili nemara skupinski performans z lokalnimi otroci..

(tale objava je od nas vseh treh, Jana, Jaše in pETRa, intenzivno kolaborativna kakršna je tudi tukajpnja klima, in tako bo tudi naprej)