vŠUM DAN 2

PETEK JE DAN ZA… DOMINE?

Tekst: Len Černe

Fotografije: Tina Smrekar

Drugi dan vŠUM delavnice, je padel na petek. Petek je dan za metek. Petek je dan, ko vikend že trka na vrata in mu velikokrat podležemo še preden se izteče naš delovnik. Petek je dan, ko študentje lovijo prevoze nazaj v matični kraj in vlada v učilnicah, uradih, trgovinah, cerkvah in preostalih javnih mestih; odpustljiva anarhija.

vŠUM ekipa v petek zjutraj.

Poznate to, ne?

Petek je kolektivna bolezen- kot napoved prehlada ali rahlo povišana temperatura. In tokrat je nastradal vŠUM, ko je Petkov virus terjal ¾ študentskega korpusa.

V našo aulo magno (a.k.a. risalnici) se je, z opazno zamudo, nakapljalo nekaj več kot desetina entuziastov, ki je dokaj uspešno zapolnila fizični (in kreativni) primanjkljaj odsotnih. Naš skrbno odmerjen urnik je prevzel večjo fleksibilnost, ko smo preskočili uvodni del in kar takoj zagazili v domačo nalogo prejšnjega dne: prinesi svoj interaktivni predmet. Sedeč v krogu, kot Indijanci, smo si podajali razne (eksotične) predmete: pištolo, karte, mišolovko (z nami je bila v duhu), domine, bumerang, itd. ob katerih smo pretresali asociacije, skrite zgodbe in mozgali o njihovem tehničnem potencialu.

Resno/igrivi brainstorming je dejansko odklenil tragično zgodbo Ruby Goldberg (a.k.a. Rube Goldberg mašina), ki jo je ustrelil Morgan Lehman. V najboljši tradiciji kriminalk, so naši interaktivni predmeti začeli dobivat težo glavnih akterjev v zgodbi, ki je lepo povzeta tukaj. Žalostno usodo »naravne lepotice« Ruby, je prekinilo nadaljevanje eksperimenta SKUPINE R od prejšnjega dne, ko smo se iskalci spremenili v zaslišance in zasliševalce.

Na ekranu se nahaja žrtev zasliševanja, čigar izpovedim sledimo pred live stream-a.

I kid you not! We had the whole package; skupino ki si je zapisovala opazke zaslišancev, zaslepljujoč reflektor, ostanke mrtve lisice, nagačeno sovo, podzemen, zvočno izoliran bunker, neusmiljenega častnega člana inkvizicije in prijaznega snemalca, ki te je ves čas opominjal, da moraš gledat v objektiv kamere.

Lisica je prav zvita zver.

 

 

 

Bilo je utesnjujoče, napeto, nepredvidljivo, ponižujoče in… popolnoma odbito!

Atmosfera je bila dokaj intenzivna.

I loved it! Celotna stvar je bila posneta, tako da si lahko obetamo, da bo enkrat v prihodnosti objavljena tudi za tiste, ki se tega eventa, žal, niso mogli udeležit. Jaz pa bi rada samo izkoristila možnost in se zahvalila prof. Rusjan za tole izkušnjo.

Po koncu igranja good cop/criminal/bad cop/criminal again, je bil čas za… kosilo, jasno!Med dejanskim kuhanjem (tokrat nas je pogostila prof. Rusjan s svojo tajsko navdihnjenim 3 course meal-om) so se pokuhavale še novo dodane sestavine vŠUM brodeta. Sama sem se ukvarjala z objavo prvega bloga, medtem ko je vrela pikantna juha na kokosovi osnovi in je ekipa za napajanje sestavljala tehnični body in energetski skelet ljube Ruby.

 

Rene Rusjan in njen zvesti kuhinjski asistent Jaka Žilavec.

 

Od časa, ko smo prvič nabodli kus kus oz. riž z zelenjavno omako s sezamom do

trenutka ko smo zadovoljno nastavili krožnik za repete bananinega pireja z medom, je tudi nas- poslednje Mohikance oz. vŠUM platoon, oplazila petkova razpuščenost. Pogovore o dominah, mo-capu, projekcijah, sprožilcih, vetrnicah in Šiški je izpodrinilo debatiranje ali bi kazalo uvesti novo tradicijo petkovih kosil. Odgovor… je očiten.

Komentarji

Resnično cenim tale pozitivni feedback, hvala vsem sodelujočim.

ja, hvala Len, za tole sočno spremljanje našega intenzivnega kick off-a letošnjega vŠUM-a! prepričana sem, da se nam zna še kaka zapoznela dušica priklopiti po zaslugi tvojega pisnega, Tininega slikovnega in vseh nas ustnega dobrega glasu! Prvi letnik ima še kar precej rezerv :)

len.. brav(issim)a.. kakor pri dobrem kuskusu -- najboljši je, ko se ohhladi.. v nedeljo je tale blog še toliko okusnejši, ahh petek, saldki metek (da boš le zgrešil hišico iz kart!) /še hrupa!/p.