Tolpa za Avdio/Video/Dokumentacijo/Telepresenco: Odprli smo Pandorino skrinjico!

BLINDED BY THE PROJECTOR!

Tekst: Len Černe

Fotografije: Len Černe

 

Danes pišem blog po navodilih »od zgoraj«. Moja naloga je, da ga zaključim s cliff hanger-jem.

Kar je dobro, kar je odlično.

Pomeni da smo na petkovem mitingu prišli do preboja ali če lahko citiram enega od članov A/V/D/T-ja »Men je kr mal prišlo«.

Mmmm, morda zveni malce surovo, vendar lepo povzame sentiment, s katerim se je delovni sestanek obarval z magijo.

Mislite da pretiravam, je tako?

V odgovor vam lahko ponudim samo Mona Lisin nasmešek. Za zdaj.

Ampak začnimo od začetka.
Zbrali smo se z namenom, da stestiramo projeciranje posnetkov »talking heads« na glave/trebuhe »živih ljudi«. In ja… je tako kul kot se sliši.

 

 

 

 

 

Seveda ni šlo brez manjših tehničnih zapletov, ko se je izkazalo, da je projektorjev kabel za napajanje izginil.

 

Dan je rešil Jan Serini, ki je dobesedno prečesal celotno skladišče, da ga je našel- medtem pa so prof. Rene, Jaka in Raquel, ugotavljali katere dele »Zasliševalskih Seans« bi bilo najprimerneje uporabiti za projekcijo.

 

 

V nadaljevanju, se je fokus premaknil na skupino študentov na izmenjavi na Portugalskem. Padla je odločitev, da se jim zastavi vprašanja, ki se tikajo svetlejše strani življenja- s čimer bi tvorili lep kontrast osnovni temi letošnjega vŠUM-a: KRIZA.

 

In končno je napočil trenutek, na katerega smo vsi čakali in se ga veselili. Priklopili smo projektor, postavili Mico v vlogo živega platna in… zaprli luč.

 

 

 

 

Poln efekt našega eksperimentiranja bo predstavljen na 4. ediciji Generalnega všUM zbora na dan torka 20.3.- zaenkrat vam puščam tale majhen preview (za katerega se bojim da je že malce preveč spoiler-ovski)

Full disclosure coming soon!