PART XXXXVII H A L A S/ P R E G L E D A N I H

Za tiste ki jim 2 recenziji nista zadosti: kliknite link.

 

214) LAST NIGHT:

O tem filmu se je kar precej govorilo- vsaj v tistih internetnih krogih, kjer najpogosteje iščem cinefilske novitete, preden je izšel.

Potem pa je zanimanje zamrlo… hmm, le zakaj?

Nastopajo: Keira Knightley, Eva Mendes in (post Avatar) Sam Worthington. Drama raziskuje pojem varanja. Natančneje: kaj je huje: če te partner prevara telesno ali čustveno? In to je to.

Keira in Sam sta poročen par, ki se znajde v vicah zakonskega življenja. Moževo službeno potovanje odpre okno skušnjavi, kateri podležeta oba. Nobenih presenečenj, popolna odsotnost kompleksnosti.

Celo načina varanja sta stereotipsko razdeljena: ona vara čustveno- on jo prevara fizično. Vse kar film počne, je da beleži trenutke: pred, med in po aktu izdaje. Če vam zveni dolgočasno… lahko samo rečem, da je ogled še bolj. Dramaturško močvirje.

 

215) HAIRSPRAY: Ne vem kako naj se lotim tega filma, iskreno.

V bistvu mu ni moč očitati ničesar, razen da je dolgočasen in predolg. Konec koncev kaj naj človek pričakuje drugega od muzikala nastalem v letu 2007? Muzikali so mrtvi. Sploh v današnji dobi, ko vlada avtotune in je največji prispevek h glasbeni POP industriji- semplanje glasbe iz '80-ih.

Pred harakirijem me je zadrževala zgolj prisotnost John-a Travolte v simpatični vlogi gospodinje in spolirani nasmešek James-a Marsden-a. Preostanek V.I.P. bande (Michelle Pfifer, Zac Effron, Queen Latifah in Christopher Walken) leži okoli kot potacan set božičnih okraskov, po katerem energično poskakuje novinka Nikki Blonsky. Film odsvetujem diabetikom…