Rene Rusjan

Rene Rusjan

User's picture

Vodilna mentorica modula Sodobne umetniške prakse ter strokovna mentorica na področju vizualnih umetnosti in kiparstva Rene Rusjan je soustanoviteljica Kulturnega društva Galerija GT in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart.

Kot samostojna umetnica deluje na polju sodobnih umetnosti, njeno široko področje delovanja pa se poleg pedagoške dejavnosti na področjih kiparstva in sodobnih umetniških praks razteza od vizualne, intermedijske in uprizoritvene umetnosti, scenografije, oblikovanja do koncipiranja in kuriranja razstav ter kompleksnejših umetniških projektov v širokih avtorskih zasedbah.

Diplomirala je leta 1987 na oddelku za kiparstvo Akademije za likovno umetnost v Ljubljani.

označbe: Sodobne umetniške prakse, Kiparstvo, Kreativni praktikum, Programska direktorica

Čitalnice

1997 -

Prvo čitalnico sem postavila leta 1997 ob svoji razstavi Včeraj naprimer v Mali galeriji Moderne galerije. Takrat je bila čitalnica le dodatek, ki sem ga locirala v zgornji, skriti del Male galerije, kjer se običajno 'skriva' čuvaj razstave. Prvič sem ob izboru katalogov iz knjižnice in nekaterim tekstom, ki so mi bili takrat pomembni, obiskovalcu ponudila čaj in piškote, da bi se res počutil povabljenega in si vzel čas za listanje in prebiranje.

 

ključne besede: