Objave z oznako "Graz"

V kontekstu magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici v sodelovanju z Akademijo uporabnih umetnosti Univerze v Reki, Tehnično univerzo Gradec in Univerzo v Vidmu kot partnerji v projektu ADRIART organizira festival naslovljen »MAP in MOTION«, ki bo izpeljan na različnih lokacijah.

"Helga" i Kunsthaus

Jutro je, 8 sati, sjedim u kutu prostorije za dorucak hotela Mariahilfe u Grazu. U desnom prozoru ocrtavaju se zakrivljeni obrisi famoznog Kunsthausa koji se ugnjezdio izmedu starih zgrada. Dosli smo mentorirati rad studenata koji su dobili priliku izvesti rad na Kunsthausovoj BIX fasadi unutar Adriart projekta http://www.adriart.net/.
To je velika zakrivljena svjetleca fasada rezolucije 56 x 25 "pixela".
Pixeli su zapravo prilicno velike lampe povezane u sistem koji funkcionira poput velikog ekrana niske rezolucije.

Znano je, da VŠU-jevci radi zamujamo in enkrat samkrat ko se zgodi, da smo po nekem čudežu vsi na zbornem mestu točno, seveda, zamuja avtobus. Malo smo nervozni, saj poleg nas stoji ena velika gora prtljage, po kateri bi lahko sklepal da na pot odhaja vsaj trideset ljudi, nas pa je osem.

Robot Dreams
Coproduction with Museum Tinguely, Basel

09.10.2010-20.02.2011, 10:00 AM - 06:00 PM

Exhibition in cooperation with steirischer herbst.
Opening: Oct 8, 2010, 6pm
Curators: Katrin Bucher Trantow, Peter Pakesch, Andres Pardey, Roland Wetzel

Robots are no longer found just on the factory floor or as highly developed imaginary creatures in science-fiction stories. They are moving into our homes, taking to the water or the air, optimizing artificial limbs, helping autistic children and surveying fields.

Syndicate content