Objave z oznako "projekt"

EMINDS is a project applying student centered innovative approaches to develop Higher Education and VET students’ entrepreneurial mindset.

Projekt ADRIART, ki ga vodi Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici, je povabilo organizatorjev konference prejel kot primer dobre prakse razvoja mednarodnih visokošolskih programov na področju umetnosti.

students just came in with a bag of booze -- sa(i)d it's for the "after rajko party". while rajko grlic, il professore maggiore a.k.a. the doge of hilovv, is just having his fourth round of mentoring sessions in the splendid isolation of our venerable villa herion, the tide of expectations is getting ever higher -- both sides! good so, as night after night students are honestly dripping audiovisual blood in preparations for that reality check -- as much as they sincerely try to transfer those intricate craft processes of venetian shoe- violin-, grafitti-, pizza- and glassbeads-makers into the language of film, and also the non-film students seem to be enjoying being sunk ankle >> knee >> deep>>er into it all..

Projekt PIDEM spodbuja vključevanja zunanjih strokovnjakov v pedagoški proces v obliki razširjene poletno-zimske šole oz. sklopa delavnic pod naslovom Presečišča digitalnih medijev v javnem prostoru. Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici bo operacijo izvedla s podporo mednarodno priznanih učiteljev, strokovnjakov ter razširila z interdisciplinarnimi navezavami

 

Ob semestrski razstavi Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart so se zopet srečali tudi (vsaj večina) sodelujočih študentov in mentorjev projekta HiLoVv  (Hidden Live(r)s of Venice), delavnice dokumentarnega filma pod vodstvom hrvaškega režiserja Rajka Grlića.

Tridnevno ADRIART projektno srečanje na Reki je bilo po kratkem enodnevnem oktobra v Novi Gorici drugo po vrsti. Intenzivne tri dneve je konzorcij uporabil za pregled dosedanjega dela (analiza potreb, mednarodna primerjava itd.), detajlne predstavitve partnerjev (vizije, predvidene težave ..). Toda udeleženci niso le predstavljali, s konstruktivnim skupinskim delom baziranim na raziskavah, je konzorcij osnoval prvi načrt kurikuluma za magistrtski program, ki ga bo v prihodnjih tednih razvijal naprej.

Jutri se na šoli vidimo vsi skupaj glede tega “kaj torej narediti” v KinuŠiška 22.3. Bo performans in bo instalacija. A o čem, in kako:

Mentorji (mislimo, da) smo prisluhnili študentom, in sproducirali nekaj idej a priori (jutri pa jih prečistimo – hvala komurkoli out there za morebitne ad hoc komentarje):

Ministrstvo za kulturo RS
Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področjih umetnosti (JPR-UM-2011)

uprizoritvena umetnost, glasbena umetnost, likovna umetnost, mednarodno sodelovanje in intermedijska umetnost
www.mk.gov.si/si/razpisi_pozivi_in_javna

Predmet razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov:
- nevladnih in zasebnih kulturnih organizacij, katerih programi niso bili izbrani na javnem razpisu JPR-PROG-2010-2013 oz. prijavljeni projekti niso vključeni v sklop večletnih kulturnih projektov, ki so bili izbrani na javnem razpisu, oznaka JPR-VP-2010-2013,

Za menoj je še en uspešen dan arhitekturno-likovne delavnice, ki smo jo poimenovali "Projekt št. 2". Kamera pridno teče, fotoaparat se bliska in končna otvoritev se bliža. Vsakodnevno snemanje in montaža sta mi postala že rutina.

Za vsak dan posebej si lahko ogledate "mini video", ki prikazuje ustvarjalno vzdušje in prijetno druženje, ki se te dni odvija v Medvodah. Delavnica bo potekala še nekaj dni in sicer do 8. julija, ko se bo odvilo zaključno druženje z razstavo in piknikom. Vabljeni vsi k sodelovanju in na končno zabavo!

Več info na: http://www.mcmedvode.si/

DAN 1

Syndicate content