Medijske umetnosti in prakse - Prijave in začetek študija

<international MAP-programme-info in English here>

Dobrodošli na kratki info strani za

MUP - Magistrski program Medijske umetnosti in prakse

Dveletni program druge stopnje Medijske umetnosti in prakse je bil razvit v okviru mednarodnega projekta ADRIART, nosilni moduli programa pa so animacija, film, fotografija, novi mediji, sodobne umetniške prakse in scenski prostori, v okviru projekta MAST pa trenutno razvijamo nosilni modul na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Kandidate vabimo k prijavi. Ob prijavi obrazložite svojo projektno idejo in interes za enega izmed nosilnih modulov.

 

>> Kratek opis programa (slovenščina)

>> Študijski priročnik (angleščina, slovenščina)

>> ADRIART e-publikacija o nastanku programa, njegovi prvi izvedbi v mednarodnem kontekstu, z mnenji o programu in delih, nastalih v njem (angleščina, slovenščina, hrvaščina, nemščina, italijanščina)
>> VIDEO >> Posnete predstavitve (artist 
talk) študentov_k programa - tudi o njihovem razvoju znotraj študija - 

na simpoziju MAP IN MOTION >> Urška Djukić (medtem že magistrirala), Lavoslava Benčić, Pila Rusjan aka Polona Zupan, Valerie Wolf Gang aka Valerija Zabret

>> VIDEO >> filmski režiser in docent Janez Burger o izkušnjah programa iz perspektive učitelja
>> VIDEO >> ADRIART vimeo album vseh filmov in videov, ki so nastali v prvih letih programa (znotraj projekta ADRIART) 

 

Kako se prijaviti, biti izbran in se vpisati:

Kje živeti, se prehranjevati ... (Študentski vodnik)

Kje bom študiral/a ...

Akademija umetnosti in Univerza v Novi Gorici se nahajata na meji med Slovenijo in Italijo. Univerza ima matično stavbo v Novi Gorici, več šol pa izven (v Ajdovščini, Vipavi), med njimi je tudi Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici (UNG AU), ki se je odzvala povabilu goriške province in se nahaja v prostorni palači Alvarez v centru Gorice. Tesna povezava med Novo Gorico na slovenski strani in Gorico kot njeno (starejšo - ime se prvič pojavi že leta 1001) sosedo/dvojčico omogoča študentom raznolike načine sodelovanja tako v regiji kot tudi v sklopu mednarodne akademske mobilnosti.

 

 


Financiranje

Podrobno o programu

  • Medijske umetnosti in prakse - kratek opis programa: au.ung.si/solamo/programi#druga
  • Vizualni prikaz programa in semestrskih prehodov (PDF
  • Študijski priročnik "Programme Handbook 2014", vključno z opisi predmetov in podrobnostmi izvedbe programa (v angleščini, PDF s priloženimi opisi predmetov v SLO in ANG, shemami...)

O Univerzi, mednarodnem sodelovanju in mobilnosti, Alumni klubu ...

For English version of the page, addressed specifically to foreigners, go to au.ung.si/map-app

 


Developed and piloted with the support of the Lifelong Learning, Erasmus, Programme of the European Union. This programme and all its products reflect the views only of the author(s), and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.