[Predstava] Neda R. Bric: Kdor sam do večera potuje skozi svet, SNG Nova Gorica

Premiera nove predstave Nede R. Bric Kdor sam do večera potuje skozi svet ; premiero bo v četrtek, 15. 9. 2011 ob 20.00 v SNG Nova Gorica. Gledališko delo temelji na dveh vzporednih zgodbah - na življenjski poti pesnika in duhovnika Simona Gregorčiča in na zgodbi v sedanjosti, posvečeni "pesnikovi zapuščini".

Premiera nove predstave Nede R. Bric Kdor sam do večera potuje skozi svet ; premiero bo v četrtek, 15. 9. 2011 ob 20.00 v SNG Nova Gorica. Gledališko delo temelji na dveh vzporednih zgodbah - na življenjski poti pesnika in duhovnika Simona Gregorčiča in na zgodbi v sedanjosti, posvečeni "pesnikovi zapuščini". Sodobna zgodba je prikazana na filmskem platnu.  V predstavi odzvanjajo Gregorčičev jezik, odlomki iz pesnikovih pisem in poezije, je še povedala avtorica in režiserka Neda R. Bric. V prvi zgodbi se dotika pesnikove razpetosti med nebom in zemljo, različnimi institucijami, ljubeznijo in poezijo. V drugi, vzporedni zgodbi pa je Bričeva raziskala ozadja govoric o pesnikovem zasebnem življenju, se srečala z njegovimi sorodniki in vse skupaj sestavila v zgodbo današnjega časa.

Tako avtorica in režiserka predstvae Neda R. Bric, kot tudi scenografa Rene Rusjan in Boštjan Potokar so sodelavci, avtorica filma in videa Polona Zupan pa ena prvih diplomantov Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici.

Povzeto po MMC