MAKfestov fotografski natečaj

V okviru festivala MAKfest poteka fotograski natečaj:

Vsak prijavljen fotograf lahko prijavi največ pet fotografij. Tema je poljubna, fotografije so lahko v obliki serije. Fotografije naj bodo shranjene pod imenom: vaše ime in priimek ter naslov fotografije (če delo nima naslova, napišite brez naslova). Fotografije v digitalni obliki v JPEG formatu z resolucijo 300dpi pošljite skupaj s svojim imenom in priimkom, kontaktnim e-mail naslovom in kontaktno telefonsko številko na e-mail naslov makfest@gmail.com pod zadevo FOTOGRAFSKI NATEČAJ +(tvoje ime in priimek) najkasneje do 31.12.2010.

Tokrat MAKfestov fotografski natečaj gosti komisijo treh vrhunskih fotografov. Jože Suhadolnik, urednik fotografije na časopisu Delo, Borut Peterlin, urednik fotografije na reviji Mladina in Marko Lakovič bodo izmed vseh prispelih fotografij izbrali eno, zmagovito fotografijo, ki po njihovem mnenju najbolje zajema idejo festivala. Zaradi raznolikosti fotografskih mojstrov bo vsak od treh profesionalcev izbral še dve fotografiji po svoji presoji, ter ji pridal strokovno recenzijo. Tako bo po mnenju komisije izbranih sedem zmagovitih fotografij. Vse prispele fotografije bodo razstavljene od 14. februarja do konca meseca maja. Potekalo bo glasovanje za najboljše tri fotografije po mnenju glasujočih (obiskovalcev razstave). Razglasitev zmagovitih fotografij bo potekala 23. marca na otvoritveni prireditvi festivala. Povečave zmagovitih fotografij bodo na prodaj na licitaciji v petek 25. marca. Ves denar, zbran od prodanih fotografij, bo namenjen v MAKfestov sklad. Vseh deset zmagovalnih fotografij pa bo po festivalu tudi razstavljenih.

Še ena novost, pa je, da bo to leto (festival se bode odvijati med 23. in 27.marcem) v okviru festivala potekala fotografska delavnica z naslovom Koncertna fotografija pod vodstvom Iztoka Bončine (http://www.agencija-palladio.si/foto_tecaj.html).

Vstopnina za vstop na delavnico bo hkrati vstopnica za tri koncerte v sklopu MAKfesta, vse sodelujoče in prisotne na delavnici, pa bomo v zameno prosili za posredovane posnete fotografije z dogodkov. Vsi fotografi, ki ste lansko leto že sodelovali na našem natečaju in vsi, ki boste oz. bodo na njem sodelovali letos, imate/imajo za ta paket delavnice in koncertov popust.

Letos bo vzporedno potekal še natečaj za najboljšo fotografijo z MAKfesta. Vsak obiskovalec festivala bo lahko do konca marca posredoval eno fotografijo s kateregakoli dogodka na MAKfestu, na naši spletni strani, pa bo potekalo glasovanje. Izglasovana fotografija bo razstavljena skupaj z zmagovitimi, po festivalu.

Več na www.makfest.si