Novičnik 07 ||| Štipendije za študente Visoke šole za umetnost | Podaljšanje videonatečaja RoL |

Novičnik št. 7, Visoka šola za umetnost Univerza<br />
         v Novi Gorici
 
Odslej štipendije za študente Visoke šole za umetnost! // Več
Čezmejni projekt Noč raziskovalcev 2011 Nova Gorica-Gorica-Videm // Več
Študentska dela na ogled po vsej Sloveniji // Več

 

Rok za oddajo del na videonatečaj RoL je podaljšan do 21. septembra! Več na //vsu.ung.si

Odslej štipendije za študente Visoke šole za umetnost!

Študentje Visoke šole za umetnost se bodo odslej lahko potegovali za štipendije za ves čas študija, ki jih bo podeljeval novoustanovljeni štipendijski sklad Univerze v Novi Gorici. Predvidoma bo na voljo večje število štipendij v višini 2.500€. Objava razpisa.

Od 1. do 5. oktobra bo potekal še tretji prijavni rok za vpis v študijsko leto 2011/12, zadnji jesenski informativni dan pa bo v ponedeljek, 26. septembra ob 15. uri v ljubljanskih prostorih šole. Več o vpisu in pogojih na //vsu.ung.si/solamo/vpis.

// Nazaj na kazalo

Iz delavnice na mariborskem ArtKampu.

Čezmejni projekt Noč raziskovalcev 2011 Nova Gorica-Gorica-Videm

Z interaktivno instalacijo, performansom in kratkimi dokumentarci bodo študentje in mentorji Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici sodelovali na dogodku Evropska noč raziskovalcev 2011. V povezavi Nove Gorice, Gorice in Vidma se bo 23. septembra od 10. ure dalje odvijal dogodek, ki že šesto leto zapored v različnih mestih Evrope pod pokroviteljstvom Evropske Komisije javnosti in še posebej mladim približuje znanstvenice in znanstvenike ter njihove raznolike raziskovalne dejavnosti. VŠU bo s svojim sodelovanjem pokazala na sorodnost procesov med umetniškim in znanstvenim raziskovalnim delom. Skupno udeležbo treh mest v Evropski noči raziskovalcev je omogočil projekt Rebound. Researchers on the boundary, ki sta ga zasnovali Univerza v Vidmu in Univerza v Novi Gorici s sodelovanjem Primorskega Tehnološkega Parka iz Nove Gorice ter Raziskovalnega in tehnološkega parka Friuli Innovazione iz Vidma. Več na scienceville.eu in www.ung.si

// Nazaj na kazalo

Snemanje študentskega filma, foto: Luka Dolmark

V okviru projekta Noč raziskovalcev 2011 razpisujemo javni natečaj za kratke video prispevke na temo Raziskovalci – običajni ljudje (z neobičajnimi poklici), najboljša dela bodo predvajana na dogodku Noč raziskovalcev. Rok oddaje je podaljšan do 21. septembra.

Študentska dela na ogled po vsej Sloveniji

Na različnih lokacijah po Sloveniji se v letošnjem poletju in jeseni predvajajo dela študentov Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici. Julija je izbor kratkih filmov in animacij gostoval na ljubljanskem Trnfestu, prejšnji petek na festivalu Fiš v Šmartnem v Goriških Brdih, danes pa vas toplo vabimo v Kulturni dom Grosuplje, kjer bo poleg Filmske trgatve na ogled tudi razstava fotografij. Štirje diplomski filmi študentov Visoke šole za umetnost pa so bili sprejeti na 14. Festival slovenskega filma, ki bo od 29. 9. do 1. 10. v Portorožu, to so Niti Ive Musović in Zadnje kosilo Miha Šubica iz letošnjega leta ter Prvi dan v službi Urške Djukić in Njena pravila, moja pogostitev Polone Zupan (alias Pile Rusjan).

// Nazaj na kazalo

Anja Gluvić, Nana, still iz<br />
        filma

V filmu Anje Gluvić se Nana sooča s svojim ljubezenskim trikotnikom, resnico, lažjo in odločitvami.


Fotografija v glavi: Jaša Bukovec, z mednarodne poletne šole Komiža New Media Port. Fotografije: Jaša Bukovec, Jan Serini, Luka Dolmark, Hana Kovačič.
Novičnik št. 07, september 2011

To obvestilo ste prejeli, ker ste na listi prijateljev Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici ali

Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart.

Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.

Visoka šola za umetnost
Univerza v Novi Gorici

http://vsu.ung.si
Dunajska 56, 1000 Ljubljana