Novičnik 04

 

Razpisan je 2. natečaj Videorajd // Več
Sveže zapečeni ta četrtek v Galeriji Tir // Več
Gostovanje v Kinu Šiška: Kdo je v akvariju? // Več
Nominaciji študentov VŠU // Več
Do 8. marca je odprt prvi prijavni rok za vpis v študijsko leto 2011/2012!

Razpisan je 2. natečaj Videorajd!

SiZelen? Prijavi se na nagradni natečaj kratkih nemih videov!

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Javni multimedij GEM razpisujeta 2. nagradni videonatečaj, ki je namenjen predvsem mladim še neuveljavljenim ustvarjalkam in ustvarjalcem. SiZelen? je vodilo drugega natečaja, ki je posvečen dnevu zemlje, nanj pa se lahko prijavite od 1. marcaRok prijave je 22. marca

Cilj natečaja je razširiti zavedanje o pomembnih družbenih temah, vključiti mlade ustvarjalce in jim ponuditi nov prostor za izražanje z zagotovljenim dosegom ter dvigniti standarde dinamičnega vizualnega komuniciranja v slovenskem prostoruMlade želimo pozvati k ustvarjalnemu izražanju in najboljšim avtorjem omogočiti prepoznavnost v domačem prostoru. Najboljših 15 videoprispevkov po izboru žirije bo namreč med 25. marcem in 15. aprilom prikazanih na GEM-zaslonih v notranjosti avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa. Potniki bodo s SMS-glasovanjem izbrali najboljše tri, ki bodo dodatno predvajani na zaslonih. Avtor najboljšega videa pa bo nagrajen tudi s posebno nagradotelefonom Nokia C7

Prijavi svoje delo na natečaj VideoRajd
Več informacij o natečaju

// Nazaj na kazalo

Prijavi svoj 10 do 30 sekundni nemi video na temo SiZeLen?. Najboljših 15 po izboru žirije se bo vrtelo na GEM-zaslonih, kjer bo publika s SMS-glasovanjem izbrala najboljše tri, poteguješ pa se tudi za posebno nagrado - Nokio C7.

Sveže zapečeni tudi v Galeriji Tir, Nova Gorica

Izbor kratkih filmov Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici po dveh projekcijah v mariborskem Udarniku prihaja še v Novo Gorico. Ogledali si jih boste lahko ta četrtek, 3. marca ob 19. uri v Galeriji Tir. Tudi tokrat se bodo zavrtela dela štirih diplomantk, Urške Djukić, Pile Rusjan, Urše B. Potokar in Dunje Danial, absolvent Miha Šubic bo predstavil dva animirana filma, študent Miha Godec pa videodokumentacijo predmeta Novi mediji

// Nazaj na kazalo

Na sporedu v Galeriji Tir bo tudi Inkman, kratki animirani film Miha Šubica, uvrščen na letošnji lizbonski festival Monstra ter preteklo Animateko.

Gostovanje v Kinu Šiška: Kdo je v akvariju?

Za prvo gostovanje Visoke šole za umetnost v Centru urbane kulture Kino Šiška skupnost študentov in mentorjev (Primož Oberžan, Luka Dekleva, Peter Purg in Rene Rusjan) pripravlja eksperimentalni dogodek, v katerem se odpovedujejo svobodnemu odločanju, da bi razkrili pravi smisel bivanja v akvariju. Po seriji raziskovalnih delavnic in seminarjev na šoli se bodo študentje na resničnem produkcijskem parketu CUK Kino Šiška preizkusili v postavljanju interaktivne instalacije ter pripravi multimedijskega performansa, ki bosta temeljila na kombinciji zajema gibanja in multimedijskega mapiranja ter zvočnih intervencij. Prisegajoč na kibernetične in metamehanične koncepte ter vidžejske, skladateljske in koreografske prakse se nadejajo prave interpretacije bivanjskih zagat neke ribe -- z vašim dragocenim sodelovanjem!

// Nazaj na kazalo

"Nimamo za tehnorevolucijo. Nazaj k naravi! Novo prvinskost iščemo v sožitju med bio in tehno. Riba ne misli, riba ve."

Nominaciji študentov Visoke šole za umetnost

Študentje Visoke šole ponovno potrjujejo dobro delo. Tako je Pila Rusjan med štirimi nominiranci za nagrado OHO, ki je javni natečaj namenjen vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta starosti. Nagrada se podeljuje za kvalitetno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Skupaj z ostalimi nominiranci (Ištvan Išt Huzjan, Beli Sladoled in Nina Kočar) se bodo za nagrado potegovali z novimi deli na skupinski razstavi v ljubljanski galeriji Vžigalica v začetku maja.

Kratki animirani film Inkman Miha Šubica pa je bil sprejet v sekcijo kratkih filmov na Monstri, lizbonskem festivalu animiranega filma, ki bo na sporedu konec marca.

Čestitamo in navijamo!

// Nazaj na kazalo

Pila Rusjan, still iz videa "Elisa"

Pila Rusjan je na Traffic Jam #1 trimesečni umetniški rezidenci v São Paulu, Brazilija, posnela video Elisa, 5, o deklici, ki na peti rojstni dan postane brezdomka.


Fotografija v glavi: Kolaborativni proces med delavnico Primoža Oberžana za dogodek Kdo je v akvariju?. Fotografije: Sebastjan Vodušek ter dokumentacija všu.
Novičnik št. 04, marec 2011 Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici