Novičnik 03

 

Informativni dnevi Visoke šole za umetnost // Več
Trije nominiranci za nagrado Essl! // Več
Gostovanje študentskih del v mariborskem Udarniku // Več
Utrinki iz semestrske razstave // Več
Pozanimajte se o študiju na Visoki šoli za umetnost na informativnih dnevih!

Informativni dnevi Visoke šole za umetnost

Vabimo vas na informativne dneve Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, ki obe delujeta na Dunajski 56, v Ljubljani.

Informativni dnevi bodo v petek, 11., in soboto, 12. februarja:

Ljubljana - prostori Visoke šole za umetnost, petek ob 10.00 in 15.00 ter sobota ob 10.00, Bežigrajski dvor, Dunajska 56.

Ljubljana - Znanstvenoraziskovalni center SAZU, petek ob 15.00 za vse dodiplomske študijske programe Univerze v Novi Gorici, Novi trg 2 - če ne utegnete do šole, vas o njej lahko informiramo tukaj.

Nova Gorica- Univerza v Novi Gorici, petek ob 10.00 in 15.00 in sobota ob 10.00 za vse dodiplomske študijske programe Univerze v Novi Gorici, tudi za Visoko šolo za umetnost.

Več o drugih programih Univerze v Novi Gorici najdete na http://ung.si.

// Nazaj na kazalo


V ljubljanskih prostorih Visoke šole za umetnost boste za izkušnje in vtise lahko povprašali tudi aktualne študente.

Trije nominiranci za nagrado Essl!

Diplomantki Urška Djukić in Pila Rusjan ter absolvent Miha Šubic so se prebili med nominirance za nagrado Essl. Nagrada je namenjena študentom umetnosti centralne in jugovzhodne Evrope, izbor poteka na ravni posameznih držav. Med petdesetimi prijavljenimi študenti iz Slovenije je žirija pod vodstvom priznanega kustosa Renéja Blocka nominirala deset študentov, med njimi so kar trije iz Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici. Razstavo v Moderni galeriji z izborom zmagovalcev pričakujemo v maju. Čestitamo!

// Nazaj na kazalo


Napet Prvi dan v službi je kot diplomski film posnela Urška Djukić.

Gostovanje študentskih del v mariborskem Udarniku

V četrtek, 10. in četrtek, 24. februarja si lahko ob 20. uri v mariborskem kinu Udarnik ogledate aktualno filmsko in video produkcijo Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart. Zavrtela se bodo dela štirih diplomantk, Urške Djukić, Pile Rusjan, Urše B. Potokar in Dunje Danial, absolvent Miha Šubic bo predstavil dva animirana filma, študent Miha Godec pa videodokumentacijo predmeta Novi mediji.

// Nazaj na kazalo


Iz eksperimentalnega filma Pesem avtorice Dunje Danial. 

Utrinki iz semestrske razstave

Če se nam niste uspeli v živo pridružiti na semestrski razstavi študentske produkcije Visoke šole za umetnost in Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, si lahko tule ogledate fotografske utrinke.

// Nazaj na kazalo


Na video zaslonih smo videli različne filme, vaje in videodokumentacije. 
Fotografija v glavi: Delavnica studijske fotografije pri Rajku Bizjaku. Fotografije: Valerija Zabret, Miha Godec, dokumentacija všu.
Novičnik št. 03, januar 2011

To obvestilo ste prejeli, ker ste na listi prijateljev Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart ali Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici.

Če obvestil ne želite več prejemati, nam to prosim sporočite.

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici
http://vsu.ung.si
Dunajska 56, 1000 Ljubljana

 

PriponkaVelikost
side-0003-01-Grlic-fotoGodec.png36.75 KB
side-0003-02-Djukic-PrviDan.png25.06 KB
side-0003-03-Danial-Pesem.png31.45 KB
side-0003-04-razstavaDec2010.png38.42 KB