1. Videorajd, nagradni natečaj kratkih nemih videov

Rezultati prvega natečaja Videorajd:

VideoRajd

VideoRajd je nagradni natečaj kratkih nemih videov, dolgih od 10 do 30 sekund. Na natečaju lahko sodelujejo posamezni avtorji ali skupine avtorjev. Natečaj poteka štirikrat letno, vsakič na objavljeno aktualno temo.
 

Tema prvega natečaja, ŽiviMobilno (odprt od 20.9. do 18.10.2010), je bila posvečena evropskemu tednu mobilnosti.


Sporočilo žirije po izboru v prvem natečaju (20.10.2010): "Prejeli smo številna dela in izbor ni bil lahek še posebej zaradi raznolikosti avtorskih pristopov in predvsem razlik v kakovosti izdelkov. Odločili smo se za izbor 10 videov, ki bodo med 22.10. in 12.11. prikazovana posamezno na GEM-zaslonih v notranjosti avtobusov LPP, skupaj pa bodo kmalu na ogled tudi v posebnem delu ePlatforme //vsu.ung.si." (žirija VideoRajd v sestavi: Miha Vipotnik, umetnik in pionir videa v Sloveniji, Anže Ogrinc in Slavica Karan kot predstavnika GEM Javnega multimedija ter dr. Peter Purg in Rene Rusjan kot predstavnika Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici)
 

Zmagovalna video dela:

Največ glasov na prvem natečaju VideoRajd je prejel video SMS avtorjev Igorja Djilasa in Katje Blaznik. Avtorja zmagovalnega video dela prejmeta posebno nagrado - iPod touch. Poleg zmagovalnega videa se bodo kot najboljši štirje med 17. in 24. novembrom na zaslonih dodatno predvajali še: Only sky is the limit! Nastje Šimunić, tretje mesto pa si delita Tempus mobilitas avtorja Roka Meleta ter Jesenski "sprehod" avtorjev Roka Meleta, Roka Sajovica, Marcela Pinterja, Marka Bizilja in Jureta Gorjanca.

 

Nominirana videodela in SMS glasovanje:

Med 22.10. in 12.11. je bilo mogoče za izbrana dela glasovati preko brezplačnega SMS sporočila na številko 4455 s ključno besedo, ki je bila določena za posamezen video (primer: na številko 4455 pošljem ključno besedo V15 za video št. 15).

Zaradi očitnih zlorab pravil SMS glasovanja smo bili primorani ta spremeniti in bomo že v tem natečaju upoštevali samo en glas z ene telefonske številke. (dan popravka: 4.11.2010)

Nominirana dela so bila (po naključnem vrstnem redu):

Video št. 1
: Only sky is the limit!, avtorica: Nastja Šimunić (glasuj: V1)
Video št. 2: Tempus mobilitas, avtor: Rok Mele (glasuj: V2)
Video št. 3
: Ultimo mobile, avtor: David Petković (glasuj: V3)
Video št. 4: Med vožnjo, avtorica: Vesna Čadež (glasuj: V4)
Video št. 5
: SMS, avtorja: Igor Djilas in Katja Blaznik (glasuj: V5)
Video št. 6: Nujno s koristnim, avtor: Vid Zdovc (glasuj: V6)
Video št. 7: Jesenski "sprehod", avtorji: Rok Mele, Rok Sajovic, Marcel Pinter, Mark Bizilj, Jure Gorjanec (glasuj: V7)
Video št. 8: Kako ujeti avtobus?, avtor: Črt Letnar (glasuj: V8)
Video št. 9
: Mlado srce kljubuje težnosti, avtorja: Gregor Osolin, Tomaž Vrtovec (glasuj: V9)
Video št. 10
: Kriva pot, Ljubljana, avtor: Miha Cimerman (glasuj: V10)
 

Kako deluje VideoRajd:

Po objavi teme natečaja (mesec dni pred rokom oddaje) avtorji svoja video dela oddajo (izključno) preko spleta, na naslovu http://vsu.ung.si/videorajd/prijava, možna je oddaja del tudi preko mobilnega telefona na istem spletnem naslovu. Izbor video del poteka v dveh korakih: Najboljša video dela po izboru mešane žirije (predstavniki GEM, VŠU in zunanji strokovnjak) so 3 tedne prikazovana na GEM-zaslonih v notranjosti avtobusov LPP. Potniki z SMS-glasovanjem določijo najboljša tri dela po izboru občinstva, ki so nato predvajana posebej na GEM-zaslonih še en teden. Avtor najboljšega videa po glasovanju občinstva je nagrajen tudi s posebno nagrado (v prvem natečaju iPod Touch), prav tako pa nagrajujemo glasovalce (v prvem natečaju z iPod Shuffle).

Natečaj organizirata Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici in Javni multimedij GEM.