Objave z oznako "Kinoteka"

V torek, 18. februarja 2014 ob 21. uri vas vabimo v Slovensko kinoteko na projekcijo študijskih izdelkov - nastalih v procesu raziskovanja filmsko izraznih metod, od študijskih začetkov do vpetosti v mednarodne projekte.
 

Vabljeni na javno predavanje v sklopu festivala Animateka japonske avtorice Maye Yonesho, ki je svoj film Dunajska zmešnjava na Animateki predstavila v tekmovalnem programu leta 2007, na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, v torek, 6. 12. ob 9. uri.

V novembrski Kino-katedri se program nadaljuje z dokumentarno klasiko Nanook s severa pod mentorstvom Andreja Špraha.

Turneja neodvisnih kratkih filmov, med katerimi sta tudi Prvi dan v službi, satirična drama Urške Djukić, diplomantke Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici in Neskončni vozel, komični triler absolventa Miha Šubica, bo po uspešnih več kot 15 gostovanjih končno na velikem platnu v Ljubljani v ponedeljek, 28. marca ob 22. uri. Toplo vabljeni!

Več o filmih in avtorjih v priponki.

Animateka se po petih letih vrača v Kinoteko kot redna mesečna nanizanka. Za ponovni začetek bodo v petek 28. januarja ob 21.00 uri prikazali mednarodni izbor animiranih filmov, ki se tako ali drugače dotikajo teme nastanka filmske umetnosti, poklanjajo rojstvu kinematografa in zgodovino reinterpretirajo na samosvoje avtorske načine.

 

 

Syndicate content