Objave z oznako "alumni (Famul Stuart)"

Reportažni fotograf Tadej Žnidarčič sodeluje z agencijo Redux pictures, njegovo delo pa je bilo predstavljeno v publikacijah v Evropi, Afriki in Združenih državah Amerike (The New York Times, The Guardian, Economist, D Magazine, FAZ, Die Zeit, The Observer, IL Magazine, The Africa Report, Io Donna) ter na samostojnih in številnih skupinskih razstavah. Diplomiral je iz fizike na ljubljanski univerzi ter iz fotografije na Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart. Študij je nadaljeval na prestižnem Mednarodnem centru fotografije /(ICP) v New Yorku, kjer je leta 2007 prejel štipendijo Joyce in Georgea Mossa za reportažno fotografijo ter štipendijo Globalnega sklada za otroke. Slednja ga je popeljala na delo v Indijo, Bangladeš in Romunijo, da bi dokumentiral vpliv neprofitnih organizacij na lokalne skupnosti. Živi v Ugandi.

Metod Blejec (r. 1979 v Ljubljani) je kreativni hibrid, ki deluje in povezuje področja eksperimentalnega razmišljanja, umetnosti, oblikovanja, izobraževanja in svetovanja. Njegova interdisciplinarna praksa raziskuje inovativne koncepte, formate in strategije osbnega in kolektivnega vklučevanje v dialog. Metod je svoj magisterij končal na The Slade School of Fine Art, UCL v Londonu in od tedaj deluje mendarodno, kot samostojni kreativec in v sodelovanju s posamezniki in skupinami. Trenutno je vpet v nekaj projektih eksperimentalne umetnosti, kulturnih raziskav, vizualnega oblikovanja, in organizacije. Metod deluje v Londonu, VB in Ljubljani Slovenija.

Robertina Šebjanič deluje v različnih medijih v kontekstu sodobne umetniške prakse. Predstavila se je na več samostojnih ter kopici skupinskih razstav in mednarodnih festivalov, njena videodela so v sklopu več videozbirk prikazovana na referenčnih mednarodnih prizoriščih. Bila je članica uredniškega odbora Pojmovnika slovenske umetnosti po letu 1945. Leta 2009 je začela delovati v Ljubljanskem laboratoriju za digitalne medije Ljudmila. Študirala je na ALUO-ju (kjer je leta 2007 prejela tudi nagrado) in Šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani ter na Valand School of Fine Arts v Gothenburgu na Švedskem.

Syndicate content