Objave z oznako "Film"

Janez Burger je po svojih scenarijih posnel tri celovečerne (Circus Fantasticus, Ruševine, V leru) ter več srednjemetražnih in kratkih igranih ter dokumentarnih filmov, ki gostujejo po celem svetu: na festivalih, v kinematografski in televizijski distribuciji. Za svoje filme je prejel številne domače in mednarodne nagrade. Režiral je tudi oddaje na televiziji in deloval v gledališču kot režiser in dramaturg. Diplomiral je na FAMU-ju v Pragi iz filmske in TV režije.

Doc. Dr. Mitja Reichenberg, filmski skladatelj, glasbeni producent, teoretik, publicist ter predavatelj na različnih programih video in avdio vsebin, strokovnih seminarjih in delavnicah. Klasično glasbeno kompozicijo je končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nato se usmeril na področje filmske kompozicije in zvočnega oblikovanja ter doktoriral na Filozofski fakulteti v Ljubljani na oddelku za sociologijo iz teme filma in filmskega zvoka. Ustvarja na različnih področjih – od samostojnih projektov kot pianist (nemi film) in sodobnih avdio inštalacij do filma, gledališča, radijskih iger ter glasbene produkcije sodobne, popularne in eksperimentalne glasbe.

Jasna Hribernik deluje kot samostojna filmska režiserka in ustvarjalka video filmov, video instalacij, in drugih večmedijskih del. Pogosto je podpisana tudi kot snemalka in montažerka. Od leta 1985 je ustvarila več avtorskih dokumentarnih in igrano dokumentarnih filmov, ki so bili mednarodno prikazani in nagrajeni (Ko nam je žoga padla na glavo, Koncert za mobilne telefone in orkester, Zadnji čoln, Svet ni vedel, da je pristal v pesmi). Sodeluje z ustvarjalci iz drugih umetniških področij, v skupnih avtorskih projektih ali kot ustvarjalka video prizorov. V letu 2011/12 je režirala celovečerni igrani film Vandima. Jasna Hribernik je študirala filmsko in TV režijo na AGRFT v Ljubljani ter obiskovala dvoletni študij dokumentarne režije na Discovery Campus Masterschool v Münchnu.

Syndicate content