Objave z oznako "knjiga umetnika"

Galerijska trgovina

Izkoristite izreden novoletni popust (do 30 %) za izbrane knjige in artikle v P74 in Kapsuli. Čakajo vas Martek, Habicht, Martinis, Potočnik, Stilinović, SBD in mnogo drugih. Izšel je tudi koledar P74 2011.

Posebno presenečenje: podpisane nove izdaje knjig umetnika samo za obiskovalce tega večera. Umetniško delo naj bo novoletno darilo!

Sreda, 29. 12. 2010, Center in Galerija P74 ob 19.00 uri

Devet slovenskih umetnic in umetnikov Andrejka Čufer, Tanja Lažetić, Marko A. Kovačič, Eva Petrič, Petra Petančič, Alenka Pirman, Tadej Pogačar, Sašo Sedlaček in Mladen Stropnik, donedavni sodelavec Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, je izdelalo devet novih avtorskih projektov, postavitev in galerijskih ambientov v devetih razstavnih sobanah Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Pripravili so jih na podlagi del, izbranih iz zbirke avtorskih publikacij in knjig umetnika.

Umetnica Tanja Lažetič bo spregovorila o svojih zadnjih edicijah knjig umetnika skozi dela klasika knjige umetnika: Edwarda Ruscha.

Izjemen in enkraten dogodek: pogovor s pionirjema knjige umetnika v Sloveniji.

V okviru Konvencije Blind Date in Sejma knjig umetnika Ljubljana 2010 pripravljajo tudi javno, praktično delavnico. Potekala bo v petek, 17.9. in soboto 18.9.2010.

Konvencija Blind Date - 1. mednarodni festival knjige umetnika in umetniških publikacij - se bo odvijala v Ljubljani med 14. septembrom in 20. oktobrom 2010.

Konvencijo Blind Date pripravlja zavod P.A.R.A.S.I.T.E. s številnimi domačimi in mednarodnimi partnerji in je sestavni del projekta Ljubljana - UNESCO svetovna prestolnica knjige. Potekala bo na ogled na več lokacijah v mestu: v Galeriji Kresija, KAPSULI, Centru in Galeriji P74, Galeriji Jakopič in Moderni galeriji.

Syndicate content