Objave z oznako "Ljudmila"

Razglas za sodelovanje z Ljudmilo

 

Digital Dish @ Ljudmila: Chris Sugrue artist talk


Četrtek, 26. maj, 18.00, 2011 v Mestni galeriji Ljubljana

Fikcija in izguba je interaktivna instalacija sestavljena iz videa in zvočnega šuma, ki vzbuja popačeno percepcijo, drami subtilne plasti življenja, ki jih pogosto ne zaznamo. Slika prisotnost ljudi, ki so se na tem mestu nekoč nahajali, razkriva dekonstrukcijo, strah, občutke in verovanja. Kaj ostaja v prazni galeriji in kaj ostaja osebi, ko je očiščena vsega kar ve.

Med 25. in 27. novembrom delavnica okolja Drupal. Mentorja: Luka Frelih in Jaka Železnikar

Sinteza zvoka v realnem času s programom PD - Pure Data – 3 dnevna delavnica

V okviru tridnevne delavnice, ki bo praktično naravnana, bodo udeleženci spoznali postopek realizacije preprostega digitalnega inštrumenta. Inštrument bo izdelan v treh fazah:

1. Digitalna sinteza zvoka
2. Obdelava video signala v živo oz. zajemanje informacij s pomočjo web kamere, na osnovi katerih bomo inštrument igrali. Izdelali bomo neke vrste digitalni Theremin.

V nedeljo, 10. oktobra bo več kot 50 ustvarjalcev iz vsega sveta sodelovalo na mreži in na platformi UpStage v realnem času predstavilo 18 kiberperformansov, ki so bili uvrščeni v program četrtega mrežnega festivala kiberperformansa 101010. Distribucijsko vozlišče tudi v Ljubljani, na Ljudmili.

V Galeriji ŠKUC je v sklopu festivala EarZoom2010 razstavljena instalacija Kyklos, Ljudmilinega rezidenčnega umetnika Roba Canninga. Ogled instalacije je možen, 4., 5., in 6. oktobra vsak dan med 12.00 in 20.00 uro.

6. in 7. oktobra bo v prostorih Ljudmile na Rimski 8 v Ljubljani v okviru festivala EarZoom 2010 potekala delavnica pod mentorstvom Roba Canninga:

V septembru na Ljudmili vabijo na dve delavnici, kjer se boste lahko poglobili v svoje spletne identitete in se izurili v medijskem govoru.

Syndicate content