Predstavitev MFRU in natečaja za MFRU štipendije

 -- MFRU štipendije - tudi za študente naše akademije! --

Ta petek, 18. maja 2018, nas bo ob 14.00 obiskal Miha Horvat, ki bo predstavil bo natečaj, v okviru katerega MFRU že tretje leto zapored na izbranih fakultetah, med njimi UNG AU, podeljuje po eno štipendijo za najboljši študentski intermedijski projekt.

Miha Horvat je koordinator Mednarodnega festivala računalniških umetnosti – MFRU, ustanovitelj prostora GT 22 v Mariboru, vodja fundacije Sonda in polovica nekdanjega mednarodno uspešnega umetniškega tandema son:DA.
Mednarodni festival računalniških umetnosti, znan pod kratico MFRU, je v Sloveniji in tudi širši regiji v svojih začetkih opravil pionirsko delo pri predstavljanju teorije in umetniške prakse računalniške umetnosti in novih medijev ter je tako ena od osrednjih inštitucij računalniške, elektronske, novo medijske, inter(trans) medijske oziroma interdisciplinarne umetnosti v regiji, ki skrbi tako za predstavitev kot tudi za razvoj te umetnosti in teorije. Prvič je potekal leta 1995 v Mariboru. Od vsega začetka je predstavljal tudi študentsko produkcijo, od leta 2016 pa podeljuje tudi več študentskih štipendij.

Na predstavitev ste vabljeni študentke in študenti vseh nosilnih modulov, ki vas zanima razvijanje intermedijskega projekta. Štipendija MFRU v višini 750 € vključuje tudi sodelovanje/nastop na naslednji ediciji MFRU-ja z vso dodatno tehnično podporo.

Lanski prejemniki štipendije:

  • naš UNG AU magistrski študent Miha Godec - ki je s tem pridobil možnost razstavljanja na MFRU; njegova instalacija vodnega filtra je (bila) na ogled tudi na semestrski razstavi, razvil in izvedel jo je prav s pomočjo štipendije MFRU! in kasneje bil povabljen, da jo predstavi in razstavi na festivalih Black Clinic v Zagrebu, Speculum Artium Trbovljah, na Pixxelpointu v Novi Gorici itn.
  • Domen Dimovski, Kraljeva demokracija (UL ALUO)
  • Skupina študentov Anja Hauptman, Anja Jurše, Keber Kristina, Ivan Stanojevič, Mitja Cvetko (UM FERI)
  • Tina Lanišek (UM PeF)

Na blogu študentov UL ALUO si lahko ogledate tudi reportažo z MFRU 2016.