Na Akademiji umetnosti se obeta nov magistrski študijski modul MAST

Med štirimi izbranimi projekti razpisa »Modules for master degrees in art and science« DG Connect je eden tudi iz Slovenije. Evropska komisija bo podprla razvoj magistrskega modula na področju umetnosti in znanosti v prijavi, ki smo jo skupaj s partnerji zasnovala Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici! Prijava za projekt za projekt Master Module in Art, Science and Technology (MAST) je bila uspešna na izredno selektivnem in obleganem razpisu Modules for master degrees in art and science (Connect/2017/3346110). Sredi aprila je bilo v Gorici prvo srečanje partnerjev iz Portugalske, Avstrije, Madžarske, Belgije, Hrvaške in Srbije.

Evropska komisija je 15. maja 2018 sporočila rezultate razpisa Modules for Master Degrees in Arts and Science, v okviru katerega je podprla štiri projekte:

Koordinator: UNG Akademija umetnosti (SI)
Partnerji v projektu: Madeira Interactive Technologies Institute (POR) Technical University Graz, Institute of Spatial Design (AUT), Kersnikova (SLO), Kitchen Budapest (HUN), Culture Action Europe (BEL/EU) Croatian Cultural Alliance / Unicult programme (CRO)
Naslov projekta: Master Module in Art, Science and Technology (MAST)
Podpora EU: 431.603

Koordinator: Maynooth University (IE)
Naslov projekta: IGNITE: Design Thinking & Making in the Arts & Science
Podpora EU: 399.294

Koordinator: Birmingham City University (UK)
Naslov projekta: Student Open Innovation Lab (SOIL)
Podpora EU: 201.818

Koordinator: Politecnico Milano
Naslov projekta: DigiMooD for CCI _ Digital Modules of Didactic for CCI
Podpora EU: 400.000

vir: UNG AU, CED Slovenija

Oznake: