Medijski performans Digitalni darvinizem ali Mapiranje kriptovalut

Medijski performans Digitalni darvinizem ali Mapiranje kriptovalut je gostoval na velikem odru SNG Nova Gorica v petek, 5. 1. 2018, ob 20.00. Dogodek je trajal petnajst minut.

Študenti Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici so na velikem odru SNG Nova Gorica 5. januarja ob 20.00 izvedli medijski performans v obliki gibalne miniaturke, ki temelji na interaktivnem tri-razsežnostnem (3D) mapiranju videa in zvoka. Dolgoletno sodelovanje dveh osrednjih kulturnih in umetniško-izobraževalnih ustanov na Goriškem je študentom ponudilo intenzivno delavnico, na kateri so od 3. do 5. januarja spoznavali rabo ustvarjalnih računalniških okolij Kinect, Processing, Resolume in Pure Data. Postopoma so udeleženci delavnice osvajali tudi posamezne vidike odrske tehnike ter specifične scenaristične in režijske prijeme v resničnem okolju gledališkega odra. Performans z naslovom "Digitalni Darvinizem" bo skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnaval aktualni vzpon kriptovalut ter hkratni zaton (tudi intimnih) ekonomij, kot smo jih poznali doslej.

Delavnico so vodili Peter Purg z Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici ter gostujoča umetnika Slavko Glamočanin (3d mapiranje, programiranje) in arhitektka Lorenka Stropnik (scenografija, vizualna arhitektura). Pri izvedbi so sodelovali tudi igralka Maja Nemec in tehnični strokovnjaki iz novogoriškega gledališča ter svetovalec za kriptovalute Damjan Marić.

Dogodek na spletni strani SNG NG
Novica na MMC RTV SLO, 5. 1. 2018
Novica na Radiu študent, 5. 1. 2018.

Oglejte si posnetek performansa, in videodokumentacijo procesa delavnice:

3D-mapiranje, delavnica, SNG NG, 3-5 januar 2018 from UNG Akademija umetnosti on Vimeo.

"Digitalni Darvinizem" (Mapiranje kriptovalut na gledališkem odru) from UNG Akademija umetnosti on Vimeo.