Odprte so prijave na magistrski program Medijske umetnosti in prakse

>> še se lahko prijavite! >> pošlji mail na info.vsu@ung.si ali pokliči 051 336 770 >>

>> Več o programu in pogojih >> vsu.ung.si/map-app-si

---
Odprte so prijave na magistrski program Medijske umetnosti in prakse. Nosilni moduli programa so animacija, film, fotografija, novi mediji, sodobne umetniške prakse in scenski prostori. Kandidate vabimo k prijavi. Ob prijavi obrazložite svojo projektno idejo in interes za enega izmed nosilnih modulov.

Dveletni program z močnim fokusom na mednarodni izkušnji (predvsem preko krajših mobilnosti) ponuja raznolike strokovne in akademske izkušnje ter priložnosti mreženja v akreditiranih partnerskih institucijah v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem ter na Finskem, v Litvi in Veliki Britaniji. Program je Visoka šola za umetnost razvila skupaj s partnerji v okviru projekta ADRIART. Program zaključuje prva generacija študentov, ki že uspešno delujejo na svojih področjih - s filmi in projekti sodelujejo na festivalih (npr. Festivalu slovenskega filma, Festival Map in Motion), na razstavah, delujejo kot sodelavci v filmskem, gledališkem itd. okolju.

Za magistrski študij na Univerzi v Novi Gorici se ne plačuje več šolnine (od akad. leta 2014/15). Sredstva za izvedbo magistrskih programov druge stopnje univerza poslej zagotovlja s strani donatorjev in ustanoviteljev. Študentje programa Medijske umetnosti in prakse tako krijejo (le) prispevek za posebno opremo in produkcijo, a so še zmeraj deležni podpore pri mobilnosti in produkciji.

Kandidate v prvem roku vabimo k prijavi do 31. avgusta, a kandidati, ki bodo prijavo skupaj z obvezno mapo oddali do 20. junija, lahko (ravno tako obvezni) razgovor opravijo že v junijskem roku. Ob prijavi obrazložite svojo projektno idejo in svoj interes za enega izmed nosilnih modulov. Pogoj za prijavo je končana 1. stopnja študija, ne nujno umetniške smeri.

>> Več o programu in pogojih >> vsu.ung.si/map-app-si