Na Noči kratkih filmov tudi filmi UNG AU

Na Noči kratkih filmov tudi filmi UNG AU:

Srdohrd, Ester Ivakič, 2016, 21’10”

Čas za večerjo, Filip Bihar, 2016, 1’15”

Žaba, Samo Bihar, 2016, 45”

 

Sklop študentskih filmov si bo moč ogledati v Ljubljani (@Slovenska Kinoteka), v Idriji (@ Filmsko gledališče Idrija) in Mariboru (@ Kino udarnik).

Več o dogodku Noč kratkih filmov spodaj oz. na tej povezavi

Koliko kratkih filmov lahko spraviš v najdaljšo noč?

Na zimski solsticij, 21. decembra, bo sonce vzšlo ob 7:41 uri, zašlo pa ob 16:19 uri. Dan bo dolg le 8:38 ur.
Na ta dan pred petimi leti so se v Franciji spomnili najkrajše filmske forme in ustanovili Mednarodni dan kratkega filma. Število držav, pridruženih dogodku, naglo narašča, letos jih je že preko petdeset po vsem svetu.

Slovenija se je iniciativi pridružila leta 2014. Na pobudo Slovenski filmski center/ Slovenian film centre bodo 21. decembra že tretjič zapored izbrane kinodvorane po vsej Sloveniji preplavili kratki filmi.

V Slovenski kinoteki, kjer bo potekal osrednji dogodek, se bodo filmi odvrteli v šestih sklopih: klasiki, animirani filmi za odrasle, izbor 19. Festival slovenskega filma, študentski filmi AGRFT in UNG AU, izbor Postaje DIVA/SCCA-Ljubljana ter izbor F e K K - festival kratkega filma v Ljubljani.

Praznovanje se bo odvijalo tudi v 19 dvoranah Art kino mreža Slovenije, kjer bo posebna pozornost namenjena animiranim filmom za otroke. Nekaterih projekcij pa se bodo udeležili tudi avtorji filmov.

Dogodku se pridružuje tudi nacionalna televizija. 21. decembra bo na TVS 2 ob 23. uri na sporedu pet kratkih filmov.

V Kranju pa boste Noč kratkih filmov lahko obiskali @ Layerjeva hiša.

Slovenski filmski center je tudi letos k programskemu sodelovanju povabilDruštvo slovenskih režiserjevDruštvo slovenskega animiranega filma, Društvo za uveljavljanje kratkega filma KrakenAkademija za gledališče, radio, film in televizijoAkademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu RS in Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana. Tehnično pomoč bo prispeval Studio Viba film.

Obisk dogodkov je brezplačen.
Podrobnejši program http://www.film-center.si/media/news/2016/11/29/NKF_program.pdf

Ogled nekaterih filmov pa bo omogočen tudi na Vimeo kanalu Slovenskega filmskega centra.