Samostojna razstava Valérie Wolf Gang na Portugalskem

"Umetnik v tujini – Cikel video poezij" je omnibus kratkih ekspresivnih poetičnih videov, ki so nastali med rezidenčnim bivanjem na Portugalskem.

Slovenska video umetnica Valerie Wolf Gang se je za obdobje enega leta preselila na Portugalsko, da bi raziskovala vpliv zamenjave okolja na umetniško ustvarjanje. Med njenim raziskovanjem je ustvarjala video poezijo, skozi katero je raziskovala spremembe v svojem lastnem umetniškem ustvarjanju, prav tako pa na emocionalni ravni odkrivala njeno globlje dojemanja sveta in novega okolja v katerega se je začasno preselila.

Na razstavi bodo premierno predstavljene posamezne video poezije, prav tako pa si bodo s pomočjo QR kod obiskovalci lahko izbrali določen poetični video in ga odnesli s sabo domov, tako da interaktivna instalacija postane tudi del drugih prostorov in prav tako kot "umetnik v tujini" potuje tudi umetniško delo.

Več informacij o projektu "Umetnik v tujini" (An Artist Abroad): artist-abroad.com/
-----------------------------

Otvoritev razstave: 14. april 2015 ob 22:00 v Art Centru Caldas da Rainha na Portugalskem.

Več informacij o lokaciji in otvoritvi: valeriewolfgang.com/2015/03/30/valerie-wolf-gangs-exhibition-in-art-center-museu-antonio-duarte-portugal/