Letna razstava Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici 2015/02

Na razstavi, ki je bila v prostorih šole (Via Diaz 5, Gorica) 29. maja 2015 med 18. in 21. uro, so bila na ogled dela študijske produkcije vseh letnikov študentov prve in druge stopnje. 

Ob predvajanih igranih, dokumentarnih in animiranih ter eksperimentalnih filmih ste lahko pokramljali z njihovimi avtorji in mentorji. Razstavljene so bile tudi fotografije ter raznolika dela s področja novih medijev in sodobnih umetniških praks v oblikah interaktivne instalacije, potopitvenega VR-okolja ter telematičnega performansa, na ogled so bili še spletni strip, kakšen robot in na preizkus računalniška igra ter refleksije in dokument mednarodnega projekta IDEATE.

Predstavljenih je bilo nekaj diplomskih in magistrskih projektov bodisi v celoti ali dokumentarno (ko gre za preobsežne projekte, predstavljene javnosti v drugih prostorih) ali magistrskih projektov v razvoju.

Znova smo imeli torej priložnost za izmenjavo mnenj, idej in kritike, za snidenje s starimi znankami in znanci, pa tudi za spoznavanje novih obrazov... Nenazadnje ste bili (kot vedno) posebej vabljeni tudi vsi, ki se odločate za vpis na Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorici!

 

Večerna otvoritev ter še nekaj utrinkov z opoldanskega obhoda s študenti, mentorji in gostujočimi slušatelji šole za...

Posted by Visoka šola za umetnost on Tuesday, June 2, 2015

 

Za pokušino pred večerno otvoritvijo :)Nekaj utrinkov s postavljanja prejšnjih dni oz. z današnjega opoldanskega...

Posted by Visoka šola za umetnost on Friday, May 29, 2015


Odprte so prijave na magistrski program Medijske umetnosti in prakse! Prva preverjanja v začetku julija. Za predstavitev programa v živo glej spodaj. >> Več o programu 


Informativni dan za programa obeh stopenj 10. junija: Digitalne umetnosti in prakse (1. stopnja) ob 13. uri ter Medijske umetnosti in prakse (2. stopnja) ob 14. uri, istočasno v Gorici (prostori Visoke šole za umetnost palača Alvarez, Via Diaz 5) ter v Ljubljani (kavarna Slovenske kinoteke, Miklošičeva 28). >> Več