VABILO K SODELOVANJU/ BIO 50

VABILO K SODELOVANJU/ BIO 50

 

24. Bienale oblikovanja (BIO), ki ga prireja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, bo v letu 2014 nastopil z novim konceptom sodelovanja, ki ga je zasnoval belgijski kritik in kustos Jan Boelen. Le-ta izhaja iz tradicije in zgodovine Bienala, hkrati pa posegal na področje sodelovanja in eksperimentiranja. Ob svoji 50. letnici se bienala usmerja na področje, kjer oblikovanje služi kot orodje za premišljevanje vsakdanjega življenja, zato išče posameznike, ki bodo ustvarili možne prihodnosti oblikovanja. BIO išče člane, z raznolikimi izkušnjami in spodobnostjo za multidisciplinarno delo, ki bodo sodelovali v tematskih skupinah, v katerih bodo obravnavali teme vsakdanjega življenja in s tem sooblikovali razstavo Bienala.

 

Razstava BIO 50 bo odprta od 18. septembra do 7. decembra 2014 v Ljubljani in bo prikazala rezultate dela vsake skupine, spremljal pa jo bo tudi katalog. Mednarodna žirija bo podelila nagrado za najboljše sodelovanje, bienale pa bo poleg osrednje razstave prikazal še številne dogodke, ki bodo odpirali možnosti za nadaljevanje oblikovalskega sodelovanja tudi po zaključku dogodka. Razpis je odprt tako za profesionalce kot študentje, ki bodo delovali integracijsko in prispevali h končnemu izdelku vsake skupine. Rok za prijavo je 12. januar 2014

 

Več o Bienalu oblikovanja: http://bio.si/sl/

Več o vabilu za sodelovanje na BIO 50: http://bio.si/sl/#razpis

Izpostavili bi dve tematiki izmed 12 razpisanih tem:
Opazovati vesolje

Slovenija skriva obetavno vesoljsko sceno; pooseblja jo nedavno odprto Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), ki promovira raziskovanje »kulturalizacije vesolja« in »kompozitnih misij umetnosti in znanosti«. Ta skupina bo uporabila potencial te izjemne konvergence in raziskala nove ideje, ki se lahko porodijo ob prisotnosti človeka v vesolju.

http://bio.si/sl/teme/opazovati-vesolje/

 

Mentorja skupine:

Miha Turšič, direktor in soustanovitelj Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT)

www.ksevt.eu

Nelly Ben Hayoun, režiserka in oblikovalka izkušenj, vodja International Space Orchestra (ISO)

www.nellyben.com

 

Partner:

KSEVT – Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij, Vitanje

www.ksevt.eu

 

Nanoturizem
 

Ali po desetletjih razcveta turistične industrije, ki je imela širok vpliv na ozemlja in gospodarstva držav po vsem svetu, še obstajajo »manjši«, nevsiljivi načini za promocijo turizma? Delo skupine nanoturizem bo potekalo v dveh sklopih: prva skupina bo raziskovala možne oblike doživljanja turizma ter preučevala ključne globalne reference in regionalne potenciale. Ta raziskava bo tvorila teoretični okvir za drugo skupino, ki bo iskala možne uresničitve med delavnico AA Visiting School Slovenia julija 2014 v Vitanju.

http://bio.si/sl/teme/nanoturizem/

 

Mentorja skupine:

Aljoša Dekleva in Tina Gregorič, arhitekta in soustanovitelja biroja Dekleva Gregorič arhitekti

www.dekleva-gregoric.com

 

Partner:

Architectural Association (AA), School of Architecture, Visiting school

www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/slovenia

 www KSEVT  
Facebook KSEVT / Twitter KSEVT

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@ksevt.eu