Snemanje animiranih filmov na Visoki šoli za umetnosti

Študentje med snemanjem animiranih miniaturk februarja 2014 pod taktirko avtorja Kolja Sakside. Nastalo je več filmov, od katerih so štirje na sporedu 17. Festivala slovenskega filma, od tega dva v tekmovalnem programu študentskega filma (skupinski ClaustrophiliaTrus! What Do You Do? avtorice Katje Petelin) in dva v sekciji Panorama (Babadizaba Ines Ozimek in Origami Gregorja Dvornika. Nastali filmi:

Claustrophilia, Gregor Kocjančič, Filip Košnik, Matjaž Bajc, Ester Ivakič, Špela Lutman, Urban Klanjšček, Vid Erbič Križanec, Tilen Leban, 4'30"
Trus! What Do You Do, Katja Petelin, 3'
Babadizaba, režija Ines Ozimek, 2'18"
Origami, Gregor Dvornik, 1'36"
Oda kavi, Ana Bahor, Katja Munda Rakar, 2'52''
Friendly Neighbour, Neva Kumelj, Žiga Stupica, Daša Sirk, Tine Posarelli, Mateja Nikolić, 2'28''

O nekaterih od filmov:

Trus! What Do You Do? - "Video je narejen s praskanjem in barvanjem na super 8 filmski trak. Trak sem dala v projektor in s fotoaparatom snemala projekcijo. Postopek je potekal približno takole: Na trak sem s skalpelom ustvarjala vzorce & posnela; na eni strani odstranila celuloid & posnela; pobarvala & posnela; ...; ∞. 15 sekund se namesto filmskega traku predvaja home-made filmski trak (narejen iz folije) in "ročni projektor" (narejen iz lesa), ki sem ga rezala, barvala, sežigala. Posnetke sem računalniško obdelala in seveda sinhronizirala z glasbo."
 

Babadizaba - "Babovčki rajajo in se veselijo. Njihovo zabavo prekine opozorilo o prihodu meteorja, ki ga morajo razstreliti, da bi rešili planet. Zavlada vsesplošna panika, precej različne osebnosti troglavega babovčka pa napetost samo še stopnjujejo."