Natečaj za mlade za najboljši kratki film »Energetika jutri …«

O projektu:

»Energetika jutri …« je natečaj za mlade za najboljši kratki film. Z njim želimo spodbuditi mlade k razmišljanju o človekovem odnosu do rabe energije s poudarkom na tem, kaj nas čaka v prihodnosti, in jih hkrati podpreti pri aktivnejšem udejstvovanju v kreiranju skupne energetske prihodnosti. Najbolj izvirni, drzni, domiselni in prodorni filmi bodo objavljeni na spletni strani Energetika.NET TV, najboljši pa bo tudi finančno nagrajen z zneskom v višini 500 EUR. Najboljši avtorji po izboru komisije bodo dobili priložnost dolgoročnejšega sodelovanja z medijsko-založniško hišo Energetika.NET.

Komisija:

Komisijo sestavlja pet članov: novinarka in urednica pri medijsko-založniški hiši Energetika.NET Andreja Šalamun, dolgoletni televizijski in radijski novinar RTV SLO Andrej Stopar, Polona Lah s Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožef Stefan, vodja divizije Proizvodnja energije v družbi Siemens Slovenija Aleš Prešern in Iva Gruden iz nevladne organizacije Umanotera.

Kriteriji:

Dolžina kratkega filma: do 3 min
Kratki film lahko zajema različne energetske teme: nove tehnologije, viri energije, prenosni in distribucijski sistemi, okoljsko-energetska vprašanja …
Kratki film mora biti primeren za javno predvajanje (neprimerne vsebine bomo izločili).

Navodila:

Film pošljite najkasneje do 13. februarja 2014.
Prijave potekajo le preko spletne strani www.energijadoma.si/natecaj.
Najboljše filme po izboru komisije bomo objavili na spletni strani Energetika.NET TV, o čemer bomo avtorje obvestili do 25. februarja 2014.

Zmagovalca za najboljši kratki film »Energetika jutri …« bomo razglasili in nagradili na strateški energetski konferenci En.odmev 014 v torek, 4. marca 2014, v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Oznake: