(Pre)živeti s kreativnimi praksami - razstava v Galeriji Miklova hiša

Na razstavi študentov in diplomantov umetnostnih šol se iz Visoke šole za umetnost predstavlja Polona Zupan (alias Pila Rusjan), študentka magistrskega programa Medijske umetnosti in prakse.

V Galeriji Miklova hiša v Ribnici tudi letos razstavljajo mladi umetniki, ki so študijsko vpeti v umetnostni izobraževalni sistem.  Predstavlja se devet avtorjev iz treh različnih umetniških šol, in sicer iz Akademije za likovne umetnosti in oblikovanje, Inštituta A.V.A – Akademije za vizualne umetnosti, Šole za risanje in slikanje ter Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici. Na razpis se je prijavilo 19 avtorjev, med predlogi, ki so prispeli, pa sta kuratorja Jadranka Plut in Boris Beja izbrala tista likovna dela, za katera sta menila, da se v njihovih vsebinah zrcalijo stiske današnjega sistema. Te se lahko navezujejo na osebno ali širšo družbeno problematiko, dela pa gledalca nagovarjajo z realnostjo današnje družbe.

Sodelujejo: Suzana Brborović, Gašper Capuder, Nina Čelhar, Andrea Knezović, Gregor Maver, Adrijan Praznik, Pila Rusjan, Kaja Urh, Klemen Zupanc

Do 25.8.2013

Več www.galerija-miklovahisa.si