Prostori Visoke šole za umetnost so predani

V sredo, 26. septembra je pokrajina Gorica slovesno predala prostore palače Alvarez na Via Armando Diaz 5 Univerzi v Novi Gorici. Prostore bo uporabljala Visoka šola za umetnost za izvedbo svojih dveh programov: provstopenjski program Digitalne umetnosti in prakse ter novi drugostopenjski program, ki ga je šola skupaj s partnerji razvila ob pomoči Evropske unije znotraj projekta ADRIART. Sporazum o najemu prostorov sta v palači podpisala rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in Enrico Gherghetta, predsednik Goriške pokrajine.

 

Visoka šola za umetnost je s tem pridobila nekaj več kot tisoč kvadratnih metrov prostorov: velik večnamenski prostor za seminarje, delavnice in projekcije ter predavalnico v pritličju, dve računalnici, projektni prostor ter prostor za polformalno delo-druženje v prvem nadstropju, pisarne za sodelavce ter večjo učiteljsko sobo.

Univerza v Novi Gorici s tem še dodatno utrjuje svojo mednarodno usmeritev in vpetost v mednarodni akademski prostor, po kateri je prepoznavna že od ustanovitve leta 1995. Dosedanji Fakulteti za okolje in Fakulteti za aplikativno naravoslovje, ki že izvajata svoje programe v prostorih stavbe nekdanjega Šolskega doma v Gorici v Križni ulici, se je tako pridružila še Visoka šola za umetnost.